Facebook nas je pre pet godina razbesneo, ali se sada izgleda predomislio. Da li je kasno?

Svi su ga tada mrzeli, sada je pitanje šta je bolje

59

Facebook je pre pet godina razgnevio milione i milione korisnika kada je uklonio fuinkciju za čet iz mobilne aplikacije da bi promovisao Messenger. To se nije svidelo korisnicima, koji su doveli do toga da nova aplikacija bude najgore ocenjena na obe platforme.

Sada se stvari izgleda menjaju, jer se šuška da bi „fejs” mogao da vrati opciju za direktno ćaskanje sa prijateljima u osnovnu aplikaciju.

Kada smo napisali „šuška se”, nismo mislili ništa neodređeno, već konkretno na tradicionalno dobro obaveštenu tech istražiteljku Jane Manchun Wong, koja je otkrila neotkrivenu opciju koja vraća ograničene mogućnosti „četa” u osnovnu aplikaciju.

Otkriće Wongove navodi da, kako sada stvari stoje, ćaskanje unutar aplikacije neće moći da služi za pozive, deljenje fotografija ili reakcije, ali navodi na to da je trenutno u razvoju.

Nejasno je da li će svi korisnici dobiti ovu opciju jer je u pitanju testiranje. Messenger mesečno ima 1,3 milijarde korisnika i malo je verovatno da će ga svi, pa čak i većina napustiti, ali ova novina svakako donosi novosti korisnicima.

Treba reći i da su pojedini korisnici Huawei telefona sa EMUI 9.1 sa Androidom 9 prijavili da im se u trenutku dobijanja poruke na Messenger pojavila i notifikacija koja je ličila na staru za poruku unutar aplikacije Facebook.

Kompanija se do sada nije oglašavala, ali, kao što sami možete pretpostaviti, ova odluka je naišla na veliko odobravanje, moramo, međutim, da primetimo da se situacija promenila u poslednjih pet godina. Kada se uzme u obzir kakve je sve gluposti i skandale Facebook pravio, pitanje je da li nam trebaju kompletne njegove usluge samo da bismo komunicirali sa drugima. Zato je donekle i razumljiva želja da se ljudi povežu međusobno, ali bez newsfeeda i reklama, koji idu uz aplikaciju.

Ove vesti dolaze tek desetak dana pošto je prvi čovek Facebooka, Mark Zuckerberg izneo svoje predloge da se poboljša internet.

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...