Odbornici niškog SNS „brane“ skupštinu grada od Boška Obradovića (FOTO)

283

Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) i njihovi koalicioni partneri zatvorili su se danas u 15 časova u sali Skupštine grada Niša i najavili da će tamo ostati do daljeg, a povod za takav potez je dolazak lidera pokreta „Dveri“ Boška Obradovića na protest „1 od 5 miliona“ koji će večeras biti održan u Nišu.

„Obradović propagira nasilje, a mi želimo da sačuvamo institucije“, kazali su odbornici koji su se zatvorili u skupštinsku salu.

Oni su rekli da će u skupštinskoj sali ostati do „do daljeg“.

Studenti organizovali „Vulinijadu“ ispred Narodne Skupštine (VIDEO)

Skupština grada Niša ima 61 odbornika, a najbrojniji su „naprednjaci“ kojih ima 26.

Inače, situacija je, prenosi Blic, slična i u drugim gradovima Srbije. Lokalni odbornici SNS ulaze u zgrade opština i gradova sa idejom da, kako kažu, „čuvaju institucije od nasilja opozicije“. Tako je u Paraćinu, Užicu, Šapcu…

U Užicu najavljuju da će dežurstva trajati dan i noć dok ne vide, kako ističe odbornik SNS Mihailo Balaban, na šta je opozicija sve spremna.

Demokratska stranka u Paraćinu saopštila je da su danas aktivisti SNS iz tog grada nenajavljeno ušli u zgradu te opštine u toku radnog vremena, noseći transparente i ispisane parole. SNS je u Paraćinu opoziciona stranka.

Gradonačelnik Paraćina Saša Paunović je naveo da su članovi SNS posluženi i da se sa njima pokušano da se razgovara u cilju razjašnjenja situacija „koja nije karakteristična i uobičajena u svakodnevnom radu opšinskih organa“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...