Predsednica skupštine pozvala šefove poslaničkih grupa na razgovor: Tema – kako parlament da nastavi sa radom

296

BEOGRAD – Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas da je pozvala predstavnike svih poslaničkih grupa u Skupštini na sastanak u utorak, 16. aprila na kojem će razgovarati o daljem radu tog predstavničkog tela.

Ona je novinarima u Domu Narodne skupštine kazala da želi da sa predstavnicima svih partija u Skupštini razgovara o tome kako da bolje zastupaju gradjane i da „poboljšaju procedure rada koje je aktuelni saziv nasledio od bivšeg režima“.

„Ubedjena sam da će svi šefovi poslaničkih grupa prihvatiti ovaj poziv i da se jednako zalažu za dijalog o tome kako dalje da nastavi Skupština da radi, kao što sam zainteresovana i ja“, rekla je Gojković.

Gojković je pozvala gradjane da čuvaju Skupštinu „jednako 13. i 19. aprila“ za kada su najavljeni skupovi opozicije i vladajuće Srpske napredne stranke.

„Ovo je legalno i legitimno predstavničko telo svih gradjana ove države, ubedjena sam da će to jednako učiniti i narodni poslanici“, poručila je Gojković.

Dodala je da će početkom naredne nedelje Vlada uputiti Skupštini predlog zakona koji će rešiti problem gradjana zaduženih u kreditima u švajcarskim francima, a da će narednih nedelja biti razmatran takozvani „Tijanin zakon“ koji će uvesti doživotne kazne zakona za ubistva dece i tinejdžera.

„Očekujemo i ugovor koji će omogućiti početak radova Preljina-Požega“, najavila je Gojković.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...