Katastar od sutra ponovi prima i izdaje dokumenta, a ko hoće može i dalje da štrajkuje

134

BEOGRAD –  Posle duže od jednog meseca štrajka zaposlenih u Republičkom geodetskom zavodu, Uredbom Vlade Srbije katastar će u ponedeljak ponovo početi da prima i izdaje dokumenta građanima, iako se štrajk zaposlenih nastavlja.

Naime, zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) neće prekinuti štrajk, ali po pravosnažnoj uredbi Vlade Srbije o minimunu procesa rada praktično počinje da radi i neće smeti da odbija građane da ulaze u njegove prostorije, saopštili su iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

„Moraće da bude obezbeđeno funkcionisanje svih službi katastra i sve uluge će biti pružane građanima, a sa druge strane oni radnici koji budu želeli da nastave štrajk imaju tu mogućnost“,  rekla je „Blicu“ u petak, PR RGZ-a Maja Radović .

Ona je takođe navela da će svi građani morati da budu pušteni u prostorije katastra, kao i da će od strane nadležnih sektora biti „definisano koji broj ljudi će morati da se vrati na svoja radna mesta, a koliko njih će moći da nastavi sa štrajkom“.

U Uredbi Vlade Srbije se navodi da minimum procesa rada u Republičkom geodetskom zavodu za vreme štrajka obuhvata obavljanje nekolilo poslova.

To su prijem zahteva u službama za katastar nepokretnosti i u sedištu Zavoda, uslovi za omogućavanje svim strankama da podnesu zahtev za upis, izdavanje podataka, izdavanje lista nepokretnosti, posedovnog lista, kopije plana i uverenja, poslovi u vezi sa premerom i kopijom planova od značaja za bezbednost zemlje, omogućavanje geodetskim organizacijama da mogu da podnose zahteve za izdavanje podataka, kao i da rad Komisija za izlaganje na javni uvid podataka o nepokretnostima i stvarnim pravima na njima.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...