Obelodanjen uzrok smrti Mirjane Marković

4.054

Mirjana Marković, prva predsednica Jugoslovenske levice (JUL) i supruga nekadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića, umrla je danas od upale pluća u 77. godini, potvrđeno je Tanjugu.

Prema nezvaničnim informacijama, ona je preminula u bolnici u Moskvi.

Mirjana Marković: Od najmoćnije žene u državi do egzila u Rusiji

Dragan Radović iz Udruženja „Sloboda“ rekao je Tanjugu da je u kontaktu sa porodicom i da je Marković preminula od upale pluća nakon dve operacije.

Ona je naime, pre više od mesec dana pala i slomila desnu ruku, zbog čega je morala da leži, pa je došlo do komplikacija i vode u plućima što je izavalo upalu i dovelo do smrti.

Radović je preneo da je ona želela da bude sahranjena u Požarevcu na grobnom mestu uz supruga, ali da će konačnu reč o tome dati porodica.

Marković je umrla u Rusiji koja joj je 2010. godine dala azil, pošto je bila u bekstvu od pravosudnih organa Srbije, koji su za njom raspisali poternicu u okviru istrage za zloupotrebe sa dodelom državnih stanova 2000. godine.

Predstavnici Generalnog tužilaštva Rusije 2010. godine saopštili su da Markovićeva u toj državi uživa status političke izbeglice i da nije moguće njeno hapšenje po poternici srpskog Interpola.

Preminula Mira Marković

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...