Poslanik SNS o zahtevima s protesta: Radi se o samo jednom zahtevu

121

Narodni poslanik i član izvršnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Krsto Janjušević komentarisao je u današnjem saopštenju za medije jučerašnji protest „1 od 5 miliona“ navodeći da su na tom skupu izgovorene „najteže vulgarnosti, uvrede, rasističke izjave i poruke mržnje koje su uspele da prepolove i sam skup pre njegovog završetka i debakl učiniti potpunim“.

Janjušević je zaključio da se radi o samo jednom zahtevu, a to je da nekoliko tajkuna treba opet vratiti na vlast, ovaj put bez izbora i po svaku cenu.

„Na lustraciju su pozivali oni koji su nakon dolaska na vlast postali hiljadu puta bogatiji. Sada su protiv izbornog sistema oni koji su ga sami kreirali i po kom su vladali Srbijom“, naveo je Janjušević, dodajući da neće biti iznenađujuće da „neki od sledećih zahteva bude da se zameni narod nekim drugim jer ovaj neće da glasa za njih“.

Janjušević pominje i da se u ime njihovih tajkuna koji se kunu u demokratiju prebijaju novinari, tuku žene, nose vešala za predsednika i premijerku, preti se silovanjem premijerke, te poručuje da Srbija prezire siledžije, nasilnike, fašiste i lopove, „tako je uvek bilo i tako će uvek biti“.

On je pozvao sve građane da 19. aprila u Beogradu „svi zajedno pružimo podršku pristojnoj Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiču“.

„Doći ćemo da čujemo planove o daljem razvoju Srbije, novim koridorima, radnim mestima, investicijama… izazovima koji su pred Srbijom. Želimo i da sa najviše poštovanja pružimo ruku braći iz Južne srpske pokrajine Kosova i Metohije koji su pešice krenuli ka Beogradu na skup podrške predsedniku Aleksandru Vučiću i pristojnoj Srbiji“, naveo je Janjušević u saopštenju za medije.

Opozicija iznela tri zahteva na protestu i spremnost za razgovor

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...