Specijalni tužilac o istrazi ubistva Olivera Ivanovića: Organizovana grupa

392

Još uvek nerešeno ubistvo Olivera Ivanovića, predmet je kojim se bavi i prištinsko tužilaštvo, prenosi N1.

Specijalni tužilac u Prištini kaže da je ono moglo da bude izvedeno samo delovanjem organizovane grupe. Sa Sulj Hodžom je razgovarao novinar nedeljnika NIN Milan Radonjić.

U jednom od retkih intervjua za medije specijalni tužilac Sulj Hodža je govorio o istrazi koju vodi u slučaju ubistva političara Olivera Ivanovića.

Hodža je rekao da je samo dobro strukturisana i organizovana grupa mogla da izvrši ovo ubistvo.

On je rekao da su trenutno četiri lica osumnjičena za ovo ubistvo, od kojih su dvojica u pritvoru.

Hodža je govorio i o zameniku predsednika Srpske liste i osumnjičenom Milanu Radoičiću, koji se na dan pretresa nije nalazio kod kuće i od tada je u bekstvu.

„Mi imamo sumnje o nekoliko krivičnih dela vezanih za Radoičića. To je pomaganje u izvršenju krivičnog dela ubistva na štetu pokojnog Olivera Ivanovića, zatim sumnja za organizovani kriminal i narkotike, jer smo na dan pretresa u kući osumnjičenog Milana, pronašli jednu količinu narkotika. Takođe, policajac Nedeljko Spasojević je osumnjičen da je pružio pomoć pri izvršenju krivičnog dela“, kaže Hodža.

Hodža je rekao da poseduju dva telefona pokojnog Ivanovića, ali imajući u vidu da je on koristio brojeve srpske telefonske mreže, kosovskim pravosudnim vlastima je teško da dođu do sadržaja poslednjih Ivanovićevih razgovora.

„Imamo poteškoća, jer tužilaštvo za teške zločine u Beogradu koje se bavi ovim slučajem do sada nam nije pružilo dovoljno dokaza. Naša glavna prepreka je to što ne možemo doći do telefonskih razgovora, jer se severni deo pokriva sa srpskim telekomom“, kaže Hodža.

lpak, on nije negirao da su iz Beograda poslali nekoliko materijala o ovom slučaju, koji su deo dokumentacije predmeta i koji će biti razmotreni. Hodža je naglasio da je tužilaštvo očekivalo iz Beograda više dokaza koji bi bili relevantni za ovaj slučaj.

U dosadašnjim političkim prepucavanjima između Prištine i Beograda, svaka od strana je stavljala do utiska da onu drugu sumnjiči za ubistvo Ivanovića.

Hodža je u vezi sa ovim apelovao na sve koje imaju informacije o ovom slučaju da sarađuju sa tužilaštvom, rekavši da je obelodanjivanje ovog slučaja u interesu obeju država, i da nije dobro da se ostavi prostor za manipulaciju ili zloupotrebu ubistva Olivera Ivanovića.

Izvor N1
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...