Udovica Slobodana Miloševića preminula u bolnici u Sočiju

176

Udovica bivšeg pedsednika SR Jugoslavije Mirjana Marković (76) preminula je danas u  jednoj od banja- bolnica u Sočiju, javlja reporter „Novosti“.

Ona je u teškom zdravstvenom stanju bila pre sedam dana i prema informacijama od tada je bila u bolnici u Sočiju.

Mira je imala četiri operacije. Posle poslednje su joj ugrožene vitalne funkcije i lekari nisu želeli da daju prognoze u vezi sa oporavkom.

„Mira je imala četiri operacije, a nakon poslednje je došlo do određenih komplikacija i pada imunog sistema. Lekari su zbog toga zabrinuti i kada se uzmu u obzir njene godine, nisu želeli da daju prognoze po pitanju oporavka“,  naveo je izvor iz Sočija.

Nekadašnja prva dama razbolela se nakon 16 godina provedenih daleko od domovine. Ljudi bliski njoj svih ovih godina izjavljivali su za medije da ima problema sa kičmom, zbog čega je nekoliko puta odlazila na operacije.

Svoje poslednje dane Mira je provela u jakim bolovima. Kako je za „Alo“ ispričao Dragoljub Kočović, dugogodišnji prijatelj Mire Marković, nije mogla da se kreće, a bolest je toliko uzela maha da je jedva i govorila. Poslednju intervenciju imala je relativno skoro, a probleme sa kičmom, kaže, ima već dugi niz godina.

U poslednjim danima, Mira je navodno provela sa svojim sinom Markom, koji se zbog bolesti nije odvajao od nje, prenosi „Blic“.

Inače, Apelacioni sud u Beogradu nedavno je ukinuo presudu kojom je Mira Marković osuđena na godinu dana zatvora zbog zloupotrebe službenog položaja pri dodeli državnih stanova i naloženo je da se suđenje ponovi i da se u novom postupku otklone povrede na koje je ukazao.

Presuda kojom je osuđe na na godinu dana zatvora doneta je u junu 2018. godine, 15 godina nakon pokretanja postupka i suđeno joj je u odsustvu, s obzirom na to da živi u Moskvi.

Srbija je 2005. godine raspisala poternicu za Mirom Marković koja je još na snazi, što znači da bi ona čim bi kročila na naše tlo bila uhapšena. U međuvremenu, Markovićeva u Rusiji uživa status političke izbeglice i zbog toga tamo ne može biti uhapšena po poternici srpskog Interpola.

Mirjana Mira Marković je bila supruga bivšeg predsednika Savezne Republike Jugoslavije (SRJ) Slobodana Miloševića.

Izvor Večernje novosti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...