Vesić saopštio najnoviju odluku gradskih odbornika u vezi dežurstva

251

BEOGRAD – Odbornici gradskih skupština u Beogradu odlučili su da prekinu dežurstva u tim institucijama, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić poručio je da su uspešno odbranili institucije i volju naroda od „najavljenih upada učesnika protesta SzS i nasilnog preuizimanja vlasti“.

Vesić je zahvalio svim odbornicima SNS i drugih partija, njihovih koalicionih partnera, koji su uspeli da odbrane institucije i narodnu volju.

Podsetio je da su u petak u 15.00 časova doneli odluku da ostanu u institucijama i dodao da su odbornici bili u svim gradskim opštinama, osim u Starom gradu gde su odbornike vladajućih stranaka izbacili pripadnici, kaže, kriminalističkog klana.

„Uspeli smo da odbranimo narodnu volju, jer plan fašiste Boška Obradovića koji je organizovao jučerašnji miting je bio da tokom petka upadnu i Skupštinu Srbije, Skupštinu grada Beograda.. da proglase štrajk glađu da potovu građane i na taj način izvrše puzajući državni udar, odnosno da nasilno preuzmu institucije“, kazao je Vesić.

Kazao je da su odbornici svojim prisustvom i telima odbranili institucije, sačuvali narodne institucije i demokratiju u Beogradu.

„Mi smo ovo radili da bismo odbranili volju građana, u Srbiji se vlast dobija i gubi samo na izborima, a ne na ulici, to vreme je prošlo, izbori su jedini način na koji se dolazi do institucija i mi smo ovde došli zahvaljujući građanima koji su za nas glasali na izbornim listićima“, naveo je zamenik gradonačelnika saopštavajući odluku o prestanku dežurstva u institucijama i dodao da ukoliko bude potrebno u svakom trenutku su spremni da se vrate i štite institucije.

Pozvao je građane da uzmu učešće u skupu 19. aprila – skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“, na kojem će se pokazati kakvu poruku ima njihova lista, kao i koliko ljudi njih podržava u Srbiji i ko je većina u Srbiji.

Ističući da će za razliku od poruka mržnje i pretnji, na skupu 19. aprila biti upućene poruke šta znači budućnost Srbije.

Izrazio je nezadovoljstvo izjavama glumca i predsednika PSG-a Sergeje Trifunovića, koje je ocenio kao pretnje iznete Mađarima u Srbiji i istakao da je to nedopustivo, te da kao Skupština grada Beograda to najoštrije osuđuju.

„Mi ćemo na prvoj sledećoj sednici Skupštine grada tražiti da se odbornici tog fašiste izjasne o tome da li su Mađari u Beogradu bezbedni i da li stoje iza njegovih poruka. To je samo nastavak politike nasilja i fašizma, koje oni promovišu već nekoliko meseci“, kazao je Vesić na konferenciji za novinare.

Prvo su pretili novinarima, pa upadali u RTS sa motornim testerama, donosili vešala na mitinge, pretili ženama, Maji Gojković, Ani Brnabić… i na kraju su završili sa pretnjama nacionalnim manjinama, kazao je Vesić i dodao da kada neko ima politiku koju je Obradović nametnuo svima, dođe se do toga da više ni Mađari u Srbiji nisu sigurni.

„Mi kažemo da su u Beogradu i Srbiji bezbedni i da neće ni Trifunović, ni Obradović odlučivati koje će nacionalne manjine živeti u Srbiji“, istakao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika zahvalio je Beograđanima koji nisu učestvovali u jučerašnjem mitingu koji je predstavljao govor mržnje i poručio onim građanima koji su učestvovali da će se truditi da sa njima uspostave dijalog kako bi znali koja su njihova nezadovoljstva.

„Nikakvih razgovora neće biti sa onima koji šire mržnju i pozivaju na ubistva, a to su i Boško Obradović i Sergej Trifunović i svi oni koji misle da mogu da rade šta hoće i da unose nemir u zemlju“, kazao je Vesić i zahvalio se na tome što juče ništa u gradu nije uništeno.

Poručio je Marku Bastaću, predsedniku opštine Stari grad da nijedan kriminalni klan iz Srbije ili Crne Gore neće da vodi opštinu u Beogradu ili Srbiji.

„Prema njemu će biti postupano prema zakonu, ne samo za ovo što je radio sada, već za sve kriminalne radnje koje je sproveo u svojoj opštini“, kazao je Vesić.

Predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kazao je da se juče tokom protesta opozicije okupljene oko SzS videlo da građane Srbije ne treba podcenjivati.

„Građani su još jednom pokazali da ne žele da se vraćaju u prošlost i da ne žele da se vraćaju na put na kojem je Srbija bila za vreme Borisa Tadića, Zorana Živkovića i drugih koji danas predstavljaju tu ujedinjenu opoziciju“, rekao je Nikodijević.

Dodao je da to predstavlja njima obavezu više da nastave da rade na planovima i projektima koji su započeti u Beogradu i istakao da su spremni na svaku vrstu političke borbe i političkog takmičenja sa političkim neistomišljenicima u okviru institucija.

„Ono što želimo jeste politička rasprava u Skupštini grada Beograda, u lokalnim skupštinama i na teme koje se tiču Grada Beograda“, rekao je Nikodijević.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...