Agencija za privredne registre dobila redizajnirani sajt, ovo su novine

98

Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da od danas ima novi, redizajnirani sajt, koji je, kako tvrdi, jedan od najposećenijih među državnim organima, budući da je u 2018. godini, prema Gugl analitici, imao više od 5,2 miliona posetilaca.

Najveći razlog za ovako veliku posećenost su podaci i dokumenta iz više od 20 elektronskih registara koji se objavljuju na sajtu Agencije, a najkorišćeniji su pretraživači registrovanih privrednih subjekata, finansijskih izveštaja, ugovora o finansijskom lizingu i založnih prava na pokretnim stvarima i pravima, navodi se u saopštenju APR-a.

Privrednici i građani posećuju ovaj sajt i zbog najažurnijih i najtačnijih informacija o postupcima registracije, kao i zbog uputstava za korisnike, te obrazaca sa registracionim prijavama koji se redovno ažuriraju u skladu sa promenama zakona i propisa koji se, takođe, objavljuju na ovom sajtu jer čine pravni okvir za rad Agencije.

Agencija, preko svog sajta, omogućuje jednostavan pristup elektronskim servisima i uslugama za privredu i ostala pravna lica.

Naime, od 2016. godine obveznici isključivo na ovaj, elektronski način podnose finansijske izveštaje, a građanima se preko informacionog sistema za objedinjene procedure izdaju građevinske dozvole, navodi se u saopštenju.

Putem posebnih aplikacija od nedavno je omogućena i e-registracija preduzetnika i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću.

U elektronskom obliku se, preko sajta APR-a, mogu evidentirati i stvarni vlasnici, dok je državnim organima i srodnim institucijama omogućen elektronski unos podataka u Registar mera i podsticaja regionalnog razvoja i Centralnu evidenciju privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji.

Preko ovog sajta se može pristupiti i Regionalnom portalu privrednih registara, preko koga su dostupni zajednički servisi APR-a i Centralnog registra Severne Makedonije.

Novi sajt je u većoj meri prilagođen potrebama korisnika i optimizovan za pristup i pregledanje pomoću aktuelnih veb pregledača, kao i za pristup sadržajima preko mobilnih uređaja.

Uz ćiriličnu i englesku stranu sajta, sadržaji će ubuduće biti dostupni i na latinici, a uz pomoć ključnih reči omogućeno je lakše pronalaženje željenih sadržaja.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...