Agencija za privredne registre dobila redizajnirani sajt, ovo su novine

7

Agencija za privredne registre (APR) je saopštila da od danas ima novi, redizajnirani sajt, koji je, kako tvrdi, jedan od najposećenijih među državnim organima, budući da je u 2018. godini, prema Gugl analitici, imao više od 5,2 miliona posetilaca.

Najveći razlog za ovako veliku posećenost su podaci i dokumenta iz više od 20 elektronskih registara koji se objavljuju na sajtu Agencije, a najkorišćeniji su pretraživači registrovanih privrednih subjekata, finansijskih izveštaja, ugovora o finansijskom lizingu i založnih prava na pokretnim stvarima i pravima, navodi se u saopštenju APR-a.

Privrednici i građani posećuju ovaj sajt i zbog najažurnijih i najtačnijih informacija o postupcima registracije, kao i zbog uputstava za korisnike, te obrazaca sa registracionim prijavama koji se redovno ažuriraju u skladu sa promenama zakona i propisa koji se, takođe, objavljuju na ovom sajtu jer čine pravni okvir za rad Agencije.

Agencija, preko svog sajta, omogućuje jednostavan pristup elektronskim servisima i uslugama za privredu i ostala pravna lica.

Naime, od 2016. godine obveznici isključivo na ovaj, elektronski način podnose finansijske izveštaje, a građanima se preko informacionog sistema za objedinjene procedure izdaju građevinske dozvole, navodi se u saopštenju.

Putem posebnih aplikacija od nedavno je omogućena i e-registracija preduzetnika i jednočlanih društava sa ograničenom odgovornošću.

U elektronskom obliku se, preko sajta APR-a, mogu evidentirati i stvarni vlasnici, dok je državnim organima i srodnim institucijama omogućen elektronski unos podataka u Registar mera i podsticaja regionalnog razvoja i Centralnu evidenciju privremenih ograničenja prava lica registrovanih u Agenciji.

Preko ovog sajta se može pristupiti i Regionalnom portalu privrednih registara, preko koga su dostupni zajednički servisi APR-a i Centralnog registra Severne Makedonije.

Novi sajt je u većoj meri prilagođen potrebama korisnika i optimizovan za pristup i pregledanje pomoću aktuelnih veb pregledača, kao i za pristup sadržajima preko mobilnih uređaja.

Uz ćiriličnu i englesku stranu sajta, sadržaji će ubuduće biti dostupni i na latinici, a uz pomoć ključnih reči omogućeno je lakše pronalaženje željenih sadržaja.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...