Incidenti na niškim protestima, SNS demantuje da ih je organizovala (VIDEO)

251

Potvrđeno je da je grupa zbog koje je prvi put reagovala policija od kada se održavaju protesti u Nišu sačinjena od mlađih aktivista vladajuće stranke.

Dok su niški odbornici Srpske napredne stranke u petak zaključali gradsku Skupštinu i ostali da je brane od opozicionara, opozicionari na protestu pored parlamenta nisu ni prošli, a jedini incident tog dana izazvali su upravo članovi SNS-a.

Ni na jednom od 13 protesta “1 od 5 miliona” u Nišu nije bilo incidenata, do ovog petka. Govor lidera Dveri Boška Obradovića pokušala je da prekine grupa od desetak mlađih ljudi uz uzvike “fašisto, fašisto” i “lopove, lopove”.

https://youtu.be/fOoPie8NEyo

Reakcija redara i policije bila je brza, pa je sprečen sukob neistomišljenika i veći incident.

Snimci sa protesta, fotografije sa stranačkih aktivnosti SNS i izvori iz vladajuće stranke potvrđuju da je reč o mladim naprednjacima.

Cela ekipa osim što je zajedno uslikana u petak, ima i više drugih zajedničkih fotografija sa stranačkih aktivnosti. U stranci ih prepoznaju kao „mlađu i vrednu ekipu“, koja je i ranije učestvovala u brojnim aktivnostima, ali ne ovakvim.

Pored brojnih pokušaja, novinari Južnih vesti nisu stupili u kontakt sa učesnicima događaja.

„Decu SNS-a“ poverenik Zvezdan Milovanović zasad ne priznaje. Nije, međutim, ni negirao da su navedeni mladići članovi stranke, ali insistira na tome da ih niko iz stranke nije poslao da izazivaju incidente.

Stranka ne stoji iza ove akcije i “sve što je neko radio, radio je samoinicijativno. Niko ništa nije organizovao – navodi Milovanović.

Članica Glavnog odbora SNS Dragana Sotirovski kaže da ne poznaje mlađu ekipu stranke u Nišu, da sumnja da su članovi SNS, ali takođe izričito tvrdi da stranka nije imala bilo kakav razlog da šalje decu da prave incidente.

Dodala je i da će oni verovatno snositi posledice za takvo ponačanje, ako jesu članovi stranke.

 

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...