Karić: Mira Marković će najverovatnije biti sahranjena u Požarevcu

221

BEOGRAD – Poslanik Pokreta snaga Srbije Dragomir Karić izjavio je za Kurir da će supruga bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, Mirjana Marković, sigurno biti sahranjena u Srbiji.

Karić koji je, kako se navodi, poslednja osoba iz Srbije koja je videla Miru Marković pre nedelju dana, tvrdi će Markovićeva prethodno biti kremirana u ruskoj prestonici.

„Mira Marković će biti sahranjena u Srbiji, 100 odsto. Najverovatnije u Požarevcu. Ali će prethodno biti kremirana u Moskvi. To je bila njena želja. Nije Marko išao u konzulat, ali je naše diplomatsko predstavništvo obavešteno, razgovarali su telefonom“, rekao je Karić.

On je dodao da je u kontaktu sa Markom Miloševićem.

„Jutros je išao u bolnicu na prepoznavanje, identifikaciju. Mirina smrt je za njega šok. Nije ništa nagoveštavalo da će da umre. Pre 10-ak dana sam je video. Imala je dve operacije i oporavak je dobro tekao, ali je onda dobila upalu pluća i sve se zakomplikovalo, pala je u komu. Uprkos svemu, Marko se dobro drži, jak je, pravi sin. Preuzeo je sve na sebe, a ovde ćemo mi i iz SPS biti tu za svu neophodnu organizaciju“, naveo je Karić.

Mira Marković preminula je juče u 77. godini u moskovskoj bolnici.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...