Pešaci sa Kosova stigli do Rudnika, dočekao ih Đurić

77

Grupa Srba sa Kosova i Metohije, , stigla je danas na Rudnik, gde ih je dočekao direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić i preneo im „poruku podrške građana Beograda i predsednika Aleksandra Vučića“.

On je rekao da “ Srbi sa KiM svojim podvigom pokazuju da su spremni da se bore za budućnost Srbije i da ne žele da otadžbinu prepuste onima koji su je razarali i pljačkali u prošlosti i potpuno zanemarili srpske nacionalne i državne interese, posebno na KiM“.

„Došao sam da im lično kažem da ih veoma poštujem i da im se divim jer znam da to nije nimalo lako i jednostavno. Prati ih loše vreme, kiša i vetar, svakog dana pređu između 25 i 40 km, danas im je jedna od najtežih deonica“, kazao je Ðurić.

Srbi su se na put ka Beogradu uputili iz opštine Leposavić sa adminstrativnog prelaza Jarinje, kako bi prisustvovala skupu koji će biti održan 19. aprila u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ a do glavnoga grada pešače preko Raške, Ušća, Kraljeva, Mrčajevaca i Preljine nastavljajući ka Ljigu i Stepojevcu do prestonice.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...