Aleksandar Vučić odgovorio na zahteve sa protesta

987

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić odgovorio je danas na zahteve opozicije, rekavši da se u Srbiji poštuje zakon, i da su u parlament dobrodošli, ali da nema ispunjavanja njihovih ultimatuma.

Vučić je na sednici proširenog Izvršnog i Glavnog odbora SNS poručio, uz opasku da je to rekao i na Predsedništvu stranke, da država „Srbija nije njihova fontana želja“.

Lider SNS opoziciji: Probajte da blokirate, pa ćete da vidite!

„Možete da uradite šta god hoćete, da ucenjujete Srbiju ne možete“, naglasio je on, nakon čega je usledio dug aplauz i skandiranje članova SNS „Aco Srbine“.

Vučić je na takvu, glasnu i jednodušnu podršku svih u sali uzvratio da mu je drago da ljudi iz Predsedništva stranke sad mogu da vide šta narod oseća.

Beograd, 16. aprila 2019. -Predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vucic na sednici Glavnog i Izvrsnog odbora SNS. Pripreme za veliki narodni skup 19. aprila "Stop nasilju i buducnost Srbije", situacija na KiM i aktuelna politicka situacija i, potencijalno, raspisivanje izbora - tacke su o kojima je danas razgovaralo Predsednistvo SNS. FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb
FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

„Dosta je bilo povlačenja pred fašističkim liderom i dvojicom tajkunskih lidera. Srbija se fašizma nikada nije plašila, već se protiv njega borila hrabro“, kazao je on.

Vučić je rekao da zahtevi opozicije pokazuju da oni ne žele ništa za narod, već samo za dvojicu tajkuna, Ðilasa i Šolaka.

Kako je rekao, jedan zahtev se odnosi na REM, iako po zakonu to ne može da se ispuni, ali i upitao kome od građana to treba, odnosno konstatovao da ljude pre svega zanimaju plate, penzije, veće subvencije…

„Ne, oni to rade da bi Ðilas i Šolak mogli da kontrolišu neke medije“, konstatovao je Vučić.

Drugi zahtev se, kaže, odnosi na RTS, što bi, opet, išlo njima u korist.

Vučić saopštio kada će biti doneta odluka o vanrednim izborima

Treći zahtev je, dodaje, u vezi sa izbornim zakonima, koje su, podsetio je, „sami doneli dok su bili na vlasti, a danas im ne valjaju“.

Vučić je rekao da su spremni da razgovaraju o tome, i da su im uputili poziv za razgovor u parlament, jer je skupština jedino mesto za to.

„Ali, oni onda kažu da neće u parlament, jer su neka ‘viša sila’… Hoćete na ulici, ali mi na ulici nećemo da razgovaramo“, poručio je on.

Opozicija iznela tri zahteva na protestu i spremnost za razgovor

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...