Blic: Vučić pred miting 19. aprila ovo poručio svim odborima

1.971

Ne pristajem ni na kakve ultimatume opozicije. Oni ne traže da narodu bude bolje, njihovi uslovi su tajkunski, poručio je juče najbližim saradnicima predsednik Srbije i SNS-a Aleksandar Vučić, saznaje „Blic“.

Vučić se putem video-konferencije obratio predsednicima 25 okružnih i osam gradskih odbora u Beogradu i poslao im poruku pred veliki skup SNS koji će se u petak održati u glavnom gradu, piše ovaj portal.

„Predsednik je razgovarao sa ljudima od najvišeg poverenja. Davao nam je instrukcije pred veliki miting i poručio nam da je slobodarska Srbija uvek pobeđivala fašizam i lopovluk, pa će tako biti i ovog puta“, kaže izvor „Blica“ iz vrha vladajuće stranke.

Danas će u Beogradu biti održana sednica rukovodstva SNS na kojoj će se okupiti oko 7.000 delegata iz cele zemlje. Tema će, pored mitinga u petak, biti i izbori. Iako se neki pitaju zašto toliki broj delegata, u SNS za „Blic“ poručuju da Vučić hoće da pošalje poruku opoziciji o moći organizacije čiji je lider.

Vučić očekuje da će na skupu u Beogradu biti više od 150.000 ljudi i da će to biti najveće ovakvo okupljanje u novije vreme.

„Poručio nam je da na miting dođemo ranije pošto zbog gužve očekuje kolaps u saobraćaju. Rekao je i da nikakvih blokada neće biti, da to neće dozvoliti i da mu za to nije potrebna policija“, priča sagovornik „Blica“..

Što se tiče današnjeg skupa partijskog rukovodstva, mada je najavljeno da će 7.000 delegata glasati o raspisivanju vanrednih izbora, to se, prema rečima našeg sagovornika, neće dogoditi.

„Vodiće se debata, saslušaćemo predsednika, ali će i svako od nas moći da kaže šta misli. Svakako će se uskoro ići na izbore, ali malo je verovatno da ćemo danas odlučivati o datumu. Pošto je jasno da bi velika većina, ako ne i svi, bili za izbore, za to i nije potrebno glasanje“, kaže isto izvor.

Da bi doneo odluku o raspisivanju izbora, Vučić će sačekati i seriju značajnih sastanaka sa najmoćnijim liderima sveta. On će sa premijerkom Anom Brnabić otputovati 29. aprila u Berlin, gde će pored drugih državnika iz regiona razgovarati sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom. Iako je rečeno da će na dnevnom redu biti „neformalna razmena ideja“, jedna od tema biće i rešenje kosovskog problema.

Pre toga, Vučić će se u 25. aprila u Kini, u okviru foruma „Pojas i put“, sastati sa predsednikom te zemlje Si Đinpingom, a kako saznaje „Blic“, imaće i bilateralni susret sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

„Tek nakon svih sastanaka u Kini i Berlinu predsednik će odlučiti o izborima. Zato će današnju sednicu rukovodstva SNS iskoristiti da pošalje poruku liderima Saveza za Srbiju i da im kaže šta misli o njihovim uslovima“, zaključuje naš sagovornik.

Na današnjoj sednici najšireg rukovodstva SNS većina članova biće za vanredne izbore, ali odluka će biti na predsedniku stranke Aleksandru Vučiću, tako da je realnije da budu redovni izbori sledeće godine, nego vanredni u junu, ocenio je Bojan Klačar iz CESID-a.

On je rekao da će na sednici biti uključeni svi oni koji u SNS nešto znače, ali da ne treba očekivati da će sutrašnji dan biti „dan D“. „Može se očekivati da danas ne dobijemo odgovor da li će biti vanrednih izbora“, rekao je Klačar.

Kada je reč o uslovima koje je opozicija na subotnjem protestu postavila vlasti, Vučić je rekao da nikakve ultimatume neće prihvatiti, kao i da su svojim uslovima, lideri opozicije Đilas, Jeremić i Obradović pokazali da ih ne interesuje narod, već da se bore za sopstvene interese.

„Pitao je kako to da među zahteve nisu stavili plate lekara, medicinskih sestara, nastavnika, vojnika… ili nešto što se tiče standarda penzionera, nego su se baš uhvatili REM-a, koji treba Šolaku, ili RTS-a, pošto je tamo sva dokumentacija koje bi da se dokopaju kako bi prikrili svoju odgovornost za sve što su radili dok su bili u prilici. Na kraju nam je poručio da nikakve ucene neće dozvoliti“, otkriva sagovornik „Blica“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...