Predsednik Srbije o razgovorima u Berlinu: Nemaju nikakve veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova

58

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da predstojeći razgovori sa predstavnicima kosovskih Albanaca u Berlinu, na inicijativu Nemačke i Francuske, „nemaju nikakve veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova“ već da će teme sastanaka biti pitanje taksi i eventualnog nastavka dijaloga sa Prištinom.

Blic: Vučić pred miting 19. aprila ovo poručio svim odborima

Vučić je za današnje izdanje lista Alo kazao da „nikakvo rešenje nije na ni vidiku“ kada je reč o Kosovu i Metohiji.

„Očekuju nas teški razgovori sa albanskim predstavnicima, neće biti laki ni sa Merkelovom i Makronom, ali to nema veze sa bilo kakvim rešenjem Kosova. Tu će se govoriti o taksama i hoće li biti nastavka dijaloga. Nikakvo rešenje nije ni na vidiku. To je jedna od laži na koju se ne bih posebno osvrtao“, kazao je predsednik Srbije.

Danas sednica Predsedništva SNS, ova dva pitanja biće na stolu

On je naveo i da će „uskoro“ i Skupština Srbije raspravljati o Kosovu i Metohiji.

Govoreći o skupu „Stop nasilju“ koji će u petak, 19. aprila biti održan u Beogradu u nastavku kampanje „Budućnost Srbije“, Vučić je ocenio da je najvažnije da se sa tog mitniga pošalje poruka o neophodnosti „ujedinjenja Srbije“.

Vučić je dodao da će na tom skupu govoriti ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto što je kako je rekao, „posebno bitno posle besprizornih izjava o Mađarima koje smo čuli iz usta Sergeja Trifunovića i glasnog ćutanja svih njegovih partnera iz opozicije“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...