Kako pas pokazuje da ste mu nedostajali?

5.968

Uvek je teško reći zbogom svom psu, bez obzira da li idete na posao, ili ga ostavljate u pansionu za pse na par dana.

Nama naši krzneni prijatelji zasigurno nedostaju, a da li mi njima nedostajemo?Studije pokazuju da psi stvaraju osećaj čopora sa svojim omiljenim ljudima i ne vole da budu odvojeni od njih dugo. Psi mogu da se izdrže da budu sami, ali ćete im jako nedostajati kada vas nema. Ovako psi pokazuju da im jako nedostajete:

1.Maze se sa vašim stvarima dok vas nema  Psi imaju i neverovatno čula mirisa, a vi ste jedan od njihovih omiljenih mirisa. Kada niste kod kuće, vaš pas može tražiti nešto što miriše na vas da ih podseća na vas. Možda su to vaše papuče, jastuk, pa čak i stare patike za trčanje.

2. Naginju se na vas čim kročite u kućPsi se mogu osloniti na svoje vlasnikee kako bi privukli pažnju ili potražili udobnost. Bez obzira na njihov razlog, tako pokazuju da vole biti blizu vas. Psi koji se nasloni na vas čim ste došli kući govori: „Drago mi je što si se vratio!“

3. Prate vas po kući  Da li se vaš pas pretvori u vašu senku kada se vratite kući sa posla? Sada kada ste kući, ne želi da vas ispupusti iz vida.

4. “Nasmeje se” kada vas vidi  Psi reaguju na vaše izraze lica i prave dosta svojih izraza. Pas koji vas pozdravlja podignutim obrvama, otvorenim ustima i mekim očima pokazuje vam koliko su sretni što ste kod kuće!

5. Ekstremno su uzbuđeni kada dođete kući Da li vaš pas skače na vas i trči oko vas kada prođete kroz vrata? Vrlo su srećni što vas vide, i to pokazuju kroz eksploziju energije.

 

 

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...