Mihajlović: Dokoni političari podnose prijave zbog gondole i tako se promovišu

208

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ocenila je da krivična prijava zbog izgradnje gondole između Кalemegdana i Novog Beograda neosnovana, ali je poručila da dokoni političari ne bi trebalo da se hvale sopstvenim neznanjem.

Ona je, u pisanoj izjavi, navela da se građevinska dozvola koju je izdalo ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odnosi na pripremne arheološke radove na Кalemegdanu i da je izdata u skladu s važećim prostornim planom i rešenjem Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

„To, izgleda, nije poznato samo dokonim političarima, koji nemaju elementarno znanje o funkcionisanju države i koji ne znaju da se građevinske dozvole ne izdaju po bilo čijem ličnom nalogu, pa makar bio i ministar, već tek kada podnosilac zahteva ispuni sve zakonom propisane uslove“, rekla je Mihajlovićeva, prenelo je ministarstvo koje vodi.

Ona je dodala da nije greh da neko nešto ne zna, ali da nezanje nije nešto čime čovek treba da se hvali, „kao što to radi potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović“.

„Podnošenjem krivične prijave ‘trbuhozborac Vuka Jeremića’ pokazuje da mu nije stalo ni do Кalemegdana, ni do Beograda, već isključivo do sopstvene promocije koja se, bar u ovom slučaju, bazira na neznanju“, istakla je Mihajlovićeva.

Jovanović je danas podneo krivičnu prijavu protiv Mihajlović, zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića i drugih „direktno odgovornih za protivpravnu izgradnju gondole na Kalemegdanu“.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...