Peh u Mladenovcu: Osmaci moraju ponovo na probni prijemni

41

U mladenovačkoj OŠ „Momčilo Živojinović“ proba male mature prošla je uz mali peh – 170 osmaka moraće ponovo da rešava test iz matematike jer su im greškom u petak podeljeni testovi za osnovno obrazovanje odraslih, piše „Blic“.

„Našu školu pohađa 1.500 učenika, od toga je 170 osmaka. U žurbi da sve testove pripremimo na vreme desio se previd. Koleginica je preuzela pogrešne testove iz matematike. Dok su đaci radili testove, primetila je grešku“, objašnjava direktorka Marina Mišić Mihailović.

Dodaje da nisu mogli budućim srednjoškolcima da daju istog momenta nove testove, ali ovim deca ni u kom slučaju neće biti oštećena.

„Javili smo Školskoj upravi šta se dogodilo, odakle nam je rečeno da će đacima biti ponovljen probni prijemni ispit sledeće nedelje, odnosno između 22. i 25. aprila“, kaže naša sagovornica.

Iz Ministarstva prosvete potvrdili su nam da su upućeni u to.

„Od direktora škole, odnosno od školske uprave je zatraženo da dostave izveštaj. Tek kada budemo imali kompletnu informaciju šta se dogodilo, moći ćemo sa tim da izađemo u javnost“, kažu iz Ministarstva prosvete.

Osnovna škola „Momčilo Živojinović“ u Mladenovcu bila je u centru pažnje i prošlog leta kada su roditelji organizovali proteste zbog najavljene smene tadašnje direktorke Vesne Vlajić. Nekoliko dana kasnije, ona je, kako je rekla, „pod pritiskom podnela ostavku“.

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...