Aleksić (Narodna stranka): Podneću krivičnu prijavu protiv Zorane Mihajlović

150

BEOGRAD –  Poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić najavio je da će podneti krivičnu prijavu protiv ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović jer izgradnja iste deonice autoputa poznatog kao Moravski koridor bez objašnjenja poskupela za čak 300 miliona evra, sa 500 miliona na 800 miliona.

„Saobraćajni institut CIP je 2013. procenio izgradnju autoputa Pojate – Preljina na 500 miliona evra, a Zorana Mihajlović je prošle godine potpisala Memorandum o izgradnji iste deonice na iznos od 800 miliona evra. Mesecima sam je javno pitao zašto je poskupela gradnja za 300 miliona, nije odgovorila. Sada ću protiv nje podneti krivičnu prijavu“, rekao je Aleksić.

On je istakao da Zorana Mihajlović ne daje svoj novac za auto-put, nego se gradnja finansira novcem svih građana Srbije iz budžeta.

„Ista kilometraža, ista trasa autoputa u dolini Zapadne Morave poskupela je za pet godina za 300 miliona evra, a ministarka Mihajlovi ćuti i ne daje javnosti objašnjenje za poskupljenje. Šta se toliko promenilo za pet godina, pa je cena povećana za 300 miliona evra“, upitao je Aleksić.

On je povodom zakona kojim se Srbija zadužuje za novih 70 miliona evra kroz kredit za Srbijagas pitao „ko normalan uzima kredit ako ima višak u kasi, kao što tvrdi vlast?“.

„Ministar finansija Siniša Mali se hvali suficitom, vlast govori o blagostanju, zlatnom dobu, ekonomskim reformama – a onda se zaduže za još 70 miliona evra“, rekao je Aleksić.

Uputio je i pitanje ministru kulture i infomrisanja Vladanu Vukosavljeviću povodom pada Srbije za 14 mesta na godišnjoj listi slobode medija organizacije Reporteri bez granica na 90. mesto u svetu, da li u Srbiji poštuju zakoni o informisanju i medijima.

On je u „paralelnom parlamentu“ u skupštinskom holu gde govore poslanci dela opozicije koji bojkotuju rad skupštine pitao i da li se REM u svom poslovanju pridržava zakona i Ustava i da li ministarstvo to kontroliše.

„Da li je normalno da se sprovodi haranga protiv opozicije, i da li je normalno da mediji prenose pretnje Radi Trajković i drugima koji ne podržavaju vlast“, upitao je Aleksić.

Sloboda medija: Pad za 14 mesta, Srbija sada na 90. poziciji u svetu

 

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...