Kremaciji posmrtnih ostataka Mire Marković u Moskvi, prisustvovao Marko Milošević (FOTO)

820

Posmrtni ostaci Mirjane Mire Marković, udovice bivšeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, kremirani su danas u Moskvi, objavila je BK televizija.

TANJUG / Alfa Moskva / BK televizija

Kremaciji je prisustvovao sin Marko Milošević, a na oproštaju su govorili Sergej Nikolajevič Baburin, akademik i nekadašnji potpredsednik ruske Dume, i Vladimir Ivanovič Dobrenkov, prorektor Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov na kojem je Mira Marković, kao doktor sociologije, bila počasni profesor.

Kremaciji je prisustvovalo osoblje ambasade Srbije i uzak krug prijatelja, što je bila želja porodice.

TANJUG / Alfa Moskva / BK televizija

BK televizija podseća da je ćerka Marija Milošević, koja živi u Crnoj Gori, bila je sprečena da prisustvuje jer ne poseduje putne isprave i ostala lična dokumenta, zbog čega nije mogla da bude ni na sahrani svog oca 2006. godine.

Urnu će sutra u Srbiju, kako se navodi, doneti najbolji prijatelj Mire Marković, Dragomir J. Karić, koji će na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ sleteti u 19 časova redovnim letom iz Moskve.

BKTV: Polaganju urne Mire Marković neće prisustvovati Marija i Marko 

On će predstavnicima Udruženja „Sloboda“ predati urnu, koja će u petak uveče biti smeštena u porodičnoj kući Miloševića u Požarevcu.

BK televizija navodi da pepeo neće biti deljen na tri dela, kako se prethodnih dana spekulisalo u pojednim medijima.

U subotu u 15 časova urna sa pepelom biće položena ispod lipe u dvorištu porodične kuće, u kojem počiva i Slobodan Milošević, a opelo će služiti sveštenstvo SPC Eparhije braničevske, koje po ovlaščenju članova porodice organizuje Vojislav Šešelj.

Mira Marković preminula je u nedelju u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...