Mihajlović o incidentu u gimnaziji: Da li su to lekcije koje jedna devojčica treba da nauči?

700

BEOGRAD – Potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović najoštrije je osudila nasilno ponašanje profesora fizike u jednoj beogradskoj gimnaziji, koji je danas ošamario dve učenice te škole.

„Zgrožena sam ovim postupkom, kao žena i majka. U vremenu kada država čini sve da smanji nasilje, ogromnu pošast svakog društva, apsolutno je neprihvatljivo i za svaku osudu da bilo ko, a posebno prosvetni radnici, šamaraju decu. I dok se borimo da se nasilje nad ženama iskoreni, ukazujući svakodnevno da mlade treba da učimo toleranciji, nenasilju i poštovanju, imamo situaciju da onaj ko treba da ih podučava, sprovodi upravo suprotno. Da li su to lekcije koje jedna devojčica treba da nauči, da je šamar normalna stvar“, rekla je Mihajlovićeva.

Novi detalji incidenta u beogradskoj gimnaziji, zbog ocena nastao haos, reagovala i policija

Ona je dodala da je nasilje nad devojčicama i ženama ogroman problem i da zahteva angažovanje celog društva, te da je upravo edukacija najmlađih put da stvaramo nenasilno društvo.

„Nasilje rađa dalje nasilje, svi mi, a posebno mi odrasli, odgovorni smo da decu izvedemo na pravi put, da ih učimo empatiji i brizi jednih o drugima i da im ukažemo na to koliko je nasilje štetno. Najoštrije osuđujem ovaj čin, verujem da će nadležni organi obaviti svoj deo posla u ovom slučaju i nadam se da ćemo svi iz njega izvući pouke“, poručila je ministarka, a navodi se u saopštenju iz njenog kabineta.

Skandal na času u beogradskoj gimnaziji

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...