Predsednici 15 beogradskih opština pomažu u montiranju bine za skup „Budućnost Srbije“ (FOTO)

190

Predsednici 15 beogradskih opština pomagali su danas ispred Narodne skupštine u pripremama za sutrašnji skup u okviru kampanje „Budućnost Srbije“ na kojem će se obratiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a predsednik opštine Palilula Aleksandar Jovičić kaže da na taj način žele da pokažu da se svaki skup može održati bez nasilja.

ALEKSANDAR JOVIČIĆ-TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ

Jovičić je kazao da već dva dana pomažu u organizaciji sutrašnjeg skupa, kako bi on protekao u najboljem redu.

„Mi kao presednici beogradskih opština želimo da pošaljemo jasnu poruku da se svaki skup može održati bez nasilja, incidenata, bez vređanja bilo koga. Mi želimo pristojnu Srbiju, želimo da podržimo politiku predsednika Srbije Aleksandra Vučića“, rekao je Jovičić i pozvao građane iz cele Srbije da sutra dođu na skup.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Podsetio je da su Srbi sa Kosova i Metohije došli peške u Beograd kako bi prisustvovali sutrašnjem skupu i naveo da su gotovo pet dana pešačili.

„Ako su oni pet dana pešačili, mi možemo dati doprinos da učestvujemo u organizaciji i da sutra pokažemo koliko smo jedinstveni, snažni i koliko imamo vere i nade da Srbija može biti bez nasilja, bez incidenata, bez stranačkih i sitnih interesa koje se mogu videti od određene grupacije“, naveo je Jovičić.

TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

 

Dodao je da žele da pošalju i poruku da se legitimitet u narodu dobija jedino na izborima, a ne na ulici, „paljenjem Skupštine…“.

Prema njegoviom rečima, aktuelna vlast je u poslednjih sedam godina pokazala da ima volju, nadu i da želi da Srbija bude moderna zemlja u kojoj će vladati mir i stabilnost.

Zbog mitinga u petak, centar grada se zatvara večeras od 22 sata

Upitan do kada će pomagati radnicima koji montiraju binu ispred Narodne skupštine, Jovičić je kazao da će ostati tu koliko je neophodno da bi pomogli radnicima i obezbedili sve što je neophodno.

„Očekujemo sutra izuzetan skup, ne bih da licitiramo brojevima, to nije naš manir, naš manir je da pošaljemo poruku. Oni koji govore da ih je bilo 50 hiljada, a da to nije istina, poslali su poruku u kojoj pozivaju na nestabilnu situaciju u našoj zemlji. Dosta je nestabilnosti“, rekao je Jovičić.

Stefanović uputio apel građanima pred sutrašnji skup u Beogradu

Ističući da smo devedesetih i u prvoj deceniji 21. veka videli gledali šta znači paliti svoj grad, imati nepromišljene ratove i koristiti neprimerene reči, koje danas koristi opozicija okupljena oko SzS na svojim protestima, Jovičić kaže da će sutrašnji skup biti sušta suprotnost tome i da će sa njega biti poslata poruka jedinstva, mira i stabilnosti.

Željko Mitrović otkrio ko će sve nastupati na mitingu „Budućnost Srbije“

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...