Vučić o novoj fabrici čokolade: Veoma smo srećni i ponosni

92

BEOGRAD – Barry Callebaut grupa, vodeći svetski proizvođač proizvoda od čokolade i kakaa visokog kvaliteta, potpisala je danas Memorandum o razumevanju sa Vladom Srbije i Gradom Novim Sadom o izgradnji svoje prve fabrike čokolade u jugoistočnoj Evropi.

Pre potpisivanja memoranduma, delegaciju kompanije Barry Callebaut ugostio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je izjavio da smo veoma srećni i ponosni što se jedan izvozno-orijentisani tržišni lider pridružuje prehrambenoj industriji Srbije, saopštila je kompanija.

„Barry Callebaut će našoj zemlji doneti najsavremeniju tehnologiju i ekspertizu, kao i investicije i radna mesta za naše ljude. Srbija će učiniti sve što je u njenoj moći da ovaj poduhvat uspe“, naveo je Vučić, kaže se u saopštenju kompanije.

Generalni direktor Barry Callebaut grupe Antoan de Sent-Afrik (Antoine de Saint-Affrique) izjavio je da je ta kompanija u protekih nekoliko godina veoma uspešna u jugoistočnoj Evropi.

„Novi Sad je savršena lokacija za nas: drugi je po veličini grad u Srbiji, sa prestižnim univerzitetom, što nam omogućava pristup resursima koji su nam potrebni za ostvarenje naših planova. Zahvaljujući novoj fabrici u Novom Sadu, u skladu sa našom strategijom “pametnog upravljanja rastom“, bićemo u mogućnosti da proširimo poslovanje u regionu i snabdevamo postojeće i nove kupce širokim asortimanom čokolada, smeša i punjenja“, naveo je Sent-Afrik.

Očekuje se da fabrika počne sa radom 2021. godine.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...