Vučić pročitao svedočenje Rade Trajković pred prištinskim tužiocem: Ili laže Rada ili tužilac

577

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ističe da je priča o ujedinjenju severne i južne Mitrovice još jedan od pokušaja Albanaca da uđu na sever pokrajine i zagospodare severom Kosova, u čemu im pomaže i Rada Trajković svojim svedočenjem o ubistvu Olivera Ivanovića.

Vučić je, upitan da li očekuje da će se ideja o ujedinjenju Mitrovice, koju zastupaju Albanci, pojaviti na konferenciji u Berlinu, odgovorio da sve što su Albanci radili od ubistva Olivera Ivanovića predstavlja „skaredno i zločinačko foliranje o tome ko su počinioci zločina, u želji da izbace one Srbe koji bi mogli da im se suprostave na severu“.

SZS: Marko Đurić „crta metu“ na Radi Trajković

Uz konstataciju da su neki govorili kako Marka Ðurića treba ubiti i osuli toliko uvreda na njegov račun, tvrdeći da je izmislio nešto vezano za Radu Trajković, a u vezi namera Prištine da zaposedne sever, Vučić je pokazao akt prištinskog tužilaštva u kojem se ona pominje kao svedok.

„U ovom aktu o produženju pritvora Nedeljku Spasojeviću i Marku Rošiću na trećoj strani, u obrazloženju stoji, da je svedokinja Rada Trajković izjavila da je imala neprekidne kontakte sa Oliverom Ivanovićem, i da je on bio stalno praćen i prisluškivan od strane države Srbije“, preneo je on i dodao da se iz ovoga vidi kakve je laži iznela ta žena.

Trajković: Đurić najavljuje nešto gore za mene, tužiću ga

Dalje je pročitao da u tom aktu stoji da su iza prisluškivanja i praćenja stajali Milan Radočić i njegovi ljudi koji su došli iz Srbije, te da je izjavila da je Oliver Ivanović znao da će biti ubijen, da je molio predsednika i institucije Srbije da ga zaštite, ali da mu niko nije pružao podršku.

„Na osnovu ovog svedočenja Rade Trajković Nedeljko i Marko su i dalje u pritvoru“, podvukao je Vučić.

Istakao je da je u dva navrata Oliveru Ivanoviću nudio dve vrste obezbeđenja, ali da je dva puta odbijao, te da za to ima svedoke u njegovoj najbližoj porodici.

Đurić: Ako je tačno da je prištinskim istražnim organima klevetala svoju državu, onda…

„Kakvi su to lažovi. Optužili su svoju državu i drže kao taoce sve ostale zarad svoje političke agende. Govorili su da nisu davali izjave, da nisu svedoci, a jesu. Ili laže Rada Trajković ili tužilac, a ne bih isključio ni da oboje to ne čine. Tužilac je morao da se na nekoga pozove, pa je to na čuvenog svedoka, koja je sve o praćenju znala iz svojih stanova na Savskom vencu“, naglasio je Vučić.

Objavljen spot u kojem su novinari označeni kao izdajnici, reagovali tužilac i ministar Stefanović

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...