Boško Obradović komentarisao učešće Bore Đorđevića na skupu „Budućnost Srbije“

4.913

Predsednik Dveri Boško Obradović ocenio je danas u Čačku da ljude prisiljavaju da idu na miting Srpske napredne stranke (SNS) u Beogradu i da je to „kraj demokratije“.

„Ovo je tragična situacija za sve slobodne građane Srbije koji danas gube svoju slobodu, koji nisu mogli da kažu ne onima koji su ih pozivali da u tom i tom broju sa svojim porodicama krenu za Beograd i čak da krše zakon, napuštajući svoje radna mesta. Od danas smo dužni da kao građani Srbije zaustavimo ovo opšte ludilo režima SNS i ličnog režima Aleksandra Vučića“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Čačku.

Bora Đorđević jednom rečenicom prokomentarisao učešće na mitingu „Budućnost Srbije“

Obradović je ocenio da je rok muzičar Bora Đorđević napravio grešku što učestvuje na mitingu SNS.

„Nadam se da će i on uvideti kakvu je grešku napravio i da se svrstao na stranu koja je sve suprotno od onoga u šta je verovao i na neki način propovedao u svojim pesmama i u svojoj poeziji, čitavog života, jer on je bio večiti buntovnik i opozicija. Stati na stranu onih koje je opevao kao ‘oko mene sve su ponavljači đaci, ili bolesnici ili manijaci’ negira poentu njegovih pesama i siguran sam da će i on negde, ako već nije, shvatiti koliko je zaista pogrešio“, rekao je Obradović.

On je istakao da je opozicija pokazala „drugačije lice Srbije“ i da je za gotovo pet meseci protesta pokazala kako se može nenasilno, bez ijednog incidenta boriti za osnovna građanska prava.

Obradović je dodao da je miting koji je opozicija organizovala 13. aprila u Beogradu pokazao da je opozicija ujedinjena, da su građani bili odlučni da uprkos svim preprekama i zabranama svim autoprevoznicima da prevoze ljude, dođu u velikom broju, ličnim prevozom i da se opozicija pokazala kao razumna i korektna i odgovorna.

„Mi tražimo samo fer izbore i slobodne medije i mislim da je to minimum minimuma za elementarne demokratske vrednosti i što je najvažnije mi smo pokazali veliku odgovornost“, rekao je Onradović.

On je kazao da ukoliko vlasti ne odgovaraju ljudi iz opozicije, da će organizatori protesta „Jedan od pet miliona“ poslati stručni tim nestranačkih ličnosti da pregovoraju sa njima.

„Ukoliko vlast ne želi da pregovara ni sa stručnim timom opozicije, onda ta vlast nije normalna“, rekao je Obradović.

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...