“Jedan od pet miliona” – protesti u Nišu, Šapcu, Užicu, Valjevu… (FOTO, VIDEO)

219

Večeras su u više gradova održani protesti „Jedan od pet miliona“, a učesnici su ponovo zatražili ostavke državnog vrha, slobodne izbore, medije i institucije, javlja RTS.

Na trgu Kralja Milana u Nišu po petnaesti put građani su se okupili na protestu “Jedan od pet miliona”. Poručeno je da će se protesti posle uskršnjih praznika proširiti i na seoske sredine.

Protest u Nišu

Gepostet von Jugmedia am Freitag, 19. April 2019

Okupljenim građanima obratili su se Jovan Tamburić, predsednik Sindikata vojnih penzionera i predsednik niskih demokrata Miodrag Stanković.

Kako piše Danas, Stanković je rekao da je na miting Srpske napredne stranke u Beogradu, u okviru kampanje Aleksandra Vučića “Budućnost Srbije”, iz ovog grada danas otišlo 150 autobusa.

Tamburić je kazao da aktuelna vlast mora da ode kako bi Srbija i njeni građani počeli bolje da žive, ocenjujući da su je građanski protesti “uzdrmali” i “izazvali paniku” u njenim redovima.

Protest je održan i u Šapcu po 14. put. Građani su, izražavajući nezadovoljnostvo radom aktuelne republičke vlasti, rekli da „gledaju samo u svoje dvorište i imaju zajednički cilj od kojeg neće odustati“.

Pre protestne šetnje, okupljenima su se obratili Salko Karadarević i Savo Manojlović iz Udruženja za zaštitu ustavnosti i zakonitosti.

Karadarević se založio za razgovor sa komšijama I poznanicima koji su ne svojom voljom uključeni u aktivnosti SNS, a primer je i miting u Beogradu. Srbija zaslužuje da bude slobodana i demokratska zemlja, poručio je on.

Protestovalo se i u Užicu. Užičanima okupljenim na platou ispred gradske kuće govorili su narodni poslanici Aleksandra Jerkov i Balša Božović.

Aleksandra Jerkov je poručila građanima Užica da će ih biti sve više.

„Nas će uvek biti više bez obzira koliko autobusa Aleksandar Vučić dovukao u Beograd“, poručila je Jerkov i dodala da su ciljevi protesta – slobodni izbori, mediji, institucije i građani.

Balša Božović je rekao da je u Užicu mnogo više slobodnih ljudi nego u Beogradu gde su naterani i poniženi.

Protest je održan i u Valjevu, pod nazivom „Valjevo bez straha – Jedan od pet miliona“. Poslata je poruka da građani koji su protiv vlasti, nisu neprijatelji države i da ne dozvoljavaju da ih vlast deli i svađa.

Milan Stanimirović, poslanik i bivši predsednik opštine Vrbas, obraćajući se na protestu u Valjevu, rekao je da se šetnjama i protestima „mora ići putem borbe za pravdu, demokratiju, slobodu i za slobodne i demokratske izbore.

Poslanik Srđan Milivojević rekao je da se na protestima bore za svaki glas.

Izvor RTS Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...