Mali o navodima medija koliko će Srbija donirati novca za obnovu Notr Dama

297

BEOGRAD – Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da još nije doneta odluka o pomoći Srbije za obnovu katedrale Notr Dam u Parizu, koja je teško oštećena u nedelju u katastrofalnom požaru.

Mali je tako u skupštini odgovorio na pitanje samostalnog poslanika Milana Lapčevića koji je zapitao da li su tačni navodi medija da će Srbija pomoći obnovu Notr Dama sa donacijom od 10 miliona evra.

Lapčević je rekao da je u redu da se pomogne, ali da Srbija ima i svoje svetinje koje treba da obnavlja.

„Što se tiče Notr Dama ne postoji još nikakava odluka koja je vezana za bilo kakvu pomoć s naše strane njima, ako bude obavestićemo vas na vreme“, odgovorio je ministar Mali.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 15. aprila izrazio žaljenje zbog požara koji je izbio u pariskoj katedrali Notr Dam i izjavio da je Srbija spremna da pomogne obnovu simbola francuske i svetske civilizacije.

„Svi građani Srbije su tužni zbog Notr Dama. Mi smo uz naše francuske prijatelje i spremni smo da pomognemo obnovu tog simbola francuske i svetske civilizacije“, napisao je Vučić na Tviteru na srpskom i engleskom jeziku.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...