“Možda ćete reći: Jes’ malo blesav Vučić, ali…”

608

Srbija će brzinom rakete da ide napred, uveren je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a u govoru na skupu Budućnost Srbije preneo je da MMF i Svetska banka predviđaju da će Srbija biti nosilac privednog rasta u regionu, sa kumulativnim rastom, koji će na kraju 2023. biti za čak 21,1 odsto veći nego u 2018.

“Možda ćete reći, ‘jes malo blesav Vučić, ali…’”, naveo je on i istakao da želi da prenese šta kažu MMF i Svetska banka za Srbju za narednih pet godina.

Predsednik Srbije: “Naš cilj nisu sukobi” (FOTO)

Vučić je rekao da to kaže da bi građani videli kakva ih budućnost čeka u narednom periodu.

„Kažu da će srpska prvireda u narednom petogodišnjem periodu rasti prosečno godišnje za četiri odsto. Na kraju 2023. BDP će biti kumulativno veći u odnosu na 2018. za čak 21,1 odsto. Nijedna zemlja sa kojom se Srbija graniči neće imati viši kumulativni rast od srpskog“.

Beograd, 19. aprila 2019.-Skup ispred Narodne skupstine Srbije u okviru kampanje "Buducnost Srbije". PREDSEDNISTVO SRBIJE
Foto: Predsednistvo Srbije

Vučić je naveo da će prema projekcijama Svetske banke, Srbija 2020. biti nosilac rasta regiona sa realnim povećanjem privredne aktivnosti od četiri odsto, dok će ostale zemlje Zapadnog Balkana beležiti sporiji rast.

Obraćanje Aleksandra Vučića na mitingu „Budućnost Srbije“

„MMF previđa da će BDP po glavi stanovnika, što je pokazatelj životnog standarda, 2023. iznositi 10.394 dolara, što je u odnosu na 7.207 dolara u 2018. povećanje od 44 odsto. To je ono što oni vide u Srbji zbog naše ozbiljnosti što ste vi uradili u prethodnom periodu. Jer, ovakve projekcije ne dolaze za neodgovorna i neozbiljna rukovodstva”, istakao je predsednik.

Načelnik policije saopštio broj prisutnih učesnika mitinga (FOTO)

Kako je rekao, to znači da će Srbija briznom rakete da ide napred, ali da je zato potrebno samo da sačuvamo mir.

Beograd, 19. aprila 2019 - Građani na skupu "Buducnost Srbije" ispred Narodne skupstine Srbije. FOTO TANJUG / RADE PRELIC / bb

Vučić je, pozivajući se na transparent na kojem je pisalo „Vučiću, Železara je uz tebe“, istakao da je on za njega poseban zato što je uspeo uz pomoć Kine da se izbori za Železaru u Smederevu nakon tri godine krvave borbe.

„Na kraju, kinseski predednik je uslišio moje molbe i rešili smo pitanje Železare i obezbedili posao za 5.000 radnika i da rade dve visoke peći. Uskoro železara postaje najveća fabrika u Srbiji i najveći izvoznik“, naglasio je Vučić.

Milena Ivanović na mitingu: “Sada zvanično i javno”

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...