Počeo miting „Budućnost Srbije“ (FOTO)

190

U Beogradu je počeo miting „Budućnost Srbije“ ispred Doma Narodne skupštine Srbije, intoniranjem himne „Bože pravde“.

Ispred bine postavljene na Trgu Nikole Pašića u prvim redovima su predsednik Srbije Aleksandar Vučić, predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, predsednica parlamenta Maja Gojković, predsedavajući predsedništvom BiH Milorad Dodik, ministri Vlade Srbije, poslanici i predstavnici Srpske liste sa Kosova i Metohije.

Pre obraćanja predsednika Aleksandra Vučića govoriće predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, premijerka Srbije Ana Brnabić, šef srpske diplomatije Ivica Dačić i jedan od heroja sa Košara, penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski.

TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Okupljenima se prvo obratila premijerka Ana Brnabić.

„Okupili smo se ovde da pokažemo da Srbija nije podeljena zemlja, da je zemlja pristojnih ljudi, u kojoj je važan rad i u kojoj su važni rezultati, zemlja koja neće podržati pretnje, podele, vešala, motorne testere, stalne podele na botove, sendvičare, krezube i na takozvanu građansku elitu. Nije to Srbija. Srbija je jedna. Ovo je Srbija“, rekla je premijerka na početku.

TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC

Posle Ane Brnabić na binu, za govornicu, je izašao ministar Ivica Dačić, koji je na početku rekao da neće da peva, što je izazvalo smeh okupljenih.

„Nisam čuo šta je pevao Bora Čorba, ne znam da li je otpevao jednu pesmu koja bi najbolje legla ovima od subote prošle – Ostani, đubre do kraja, a to je divna pesma, istinita“, naveo je na mitingu Budućnost Srbije.

„Želim da poručim gradonačelniku Radojičiću, Goranu Vesiću i Nikodijeviću da je Beogradu potreban veći Trg da bi primio sve ljude. Đilas, Jeremić, Obradović, Lutovac, ne znam ko još imaju medije zapadne, američke, imaju podršku zapadnih zemalja, imaju sve, samo jedno nemaju, samo im jedno fali – narod. Narod je ovde. Zato je poruka današnjeg skupa – jedinstvo“, ocenio je Dačić.

Okupljenim građanima potom se obratio penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski, jedan od junaka sa Košara. On se zahvalio Aleksandru Vučiću što je prvi zvaničnik Srbije koji je događaje iz 1999. godine te događaje nazvao pravim imenom – agresijom i što je prvi koji je odao priznanje junacima sa Košara…

„Posle 20 godina od zločinačkog napada i NATO agresije na našu zemlju, Srbiji su više nego ikad potrebani mir i jedinstvo“, poručio je penzionisani potpukovnik Dragutin Dimčevski iz Ðakovice, heroj sa Košara.

„Mi vojnici najbolje znamo šta donose strahote rata. Treba učiniti sve da nam budućnost gradi rad, a ne rat“, rekao je Dimčevski na mitingu u okviru kampanje „Budućnost Srbije“.

Milorad Dodik rekao je da je unutrašnje jedinstvo svake zemlje važno da bi ona bila moćna i jaka.

Predsedavajući Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je da je Srbija država u koju su Srbi iz Republike Srpske zagledani, te da je danas ovde da prenese podršku Republike Srpske Srbiji i srpskom rukovodstvu.

Dodik je na mitingu zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću što mu je dozvolio mogućnost da prisustvuje, kako je rekao, ovako veličanstvenom prizoru, ali i da isporuči svima ljubav koju Srbi u Republici Srpskoj imaju za Srbiju, za njeno rukovodstvo i snagu.

Podršku za, kako je rekao, ljubav koja uvek jača, i koja je uvek tu, za snažnu Srbiju, za moćniju, snažniju i jaču Srbiju, koja je garancija naše budućnnosti.

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto zahvalio se na srpskom jeziku na pozivu da bude gost na mitingu i na sve boljim odnosima dva naroda.

„Danas možemo da kažemo da su Mađari i Srbi prijatelji. Odnosi nikad nisu bili tako dobri kao danas. Mnogo više argumenata ima za saradnju nego protiv. Verujem da ćemo u budućnosti biti sposobni za velika dela, jer smo ponosni na svoju domovinu, na svoju istoriju, veru, koje smo spremni da odbranimo… Politička stabilnost je izuzetno važna. Mi smo ponosni na srpsku zajednicu u našoj zemlji. Vi ste zaslužili da budete što pre članica Evropske Unije. Vi ste ponosna nacija i EU će vašim pristupanjem postati jača. Živela Srbija, živelo prijateljstvo srpskog i mađarskog naroda“, poručio je Sijarto.

Sa bine se na kraju okupljenima obratio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Obraćanje Aleksandra Vučića na mitingu „Budućnost Srbije“

Prema ranije iznetoj proceni ministra policije Nebojše Stefanovića, u Beograd je iz cele Srbije došlo više od 130.000 ljudi.

Bora Ðorđević sa Ribljom čorbom nastupio je u 17.15 časova na koncertu pred skup Budućnost Srbije u Beogradu, a prva pesma koju su izveli bila je „Radiću šta god hoću“.

Predsednistvo Srbije

Frontmen benda Bora pozdravio je okupljene ispred Skupštine, kojima se i dalje pridružuju kolone građana iz svih pravaca.

Bora Ðorđević je izrazio zadovoljstvo što baš danas nastupa.

„Drago nam je da danas sviramo ovde za budućnost Srbije“, rekao je Ðorđević koji je nastup nastavio pesmom „Jedino moje“.

Prethodno je koncert ispred Skupštine „otvorio“ Aca Lukas, porukom da je on danas Aleksandar Vuksanović, koji ima pravo da pruži podršku Vučiću i da je prvi put na nekoj bini, a da nije „glavni“:

„Drago mi je što sam predgrupa najvećem čoveku u Srbiji“, rekao je Lukas.

Izvor Infobrif Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...