Vukadinović apelovao i na vlast i na opoziciju

41

Poslanik Narodne skupštine Srbije Ðorđe Vukadinović izrazio je želju da današnji skup u okviru kampanje “Budućnost Srbije” u Beogradu protekne mirno kao što je protekao i protest dela opozicije koji je održan u subotu, apelujući i na vlast, koja kaže, ima veću odgovornost, ali i na opoziciju da ne demonizuju i ignorišu jedni druge.

Vukadinović je novinarima u Skupštini Srbije kazao da svako ima pravo i treba da se predstavi na najbolji način i kako misli da treba to da uradi i podsetio da podržava proteste dela opozicije okupljene oko SzS i njihove zahteve.

“Ali, nemam ništa protiv da vlast demonstrira svoju snagu i podršku koju ima ili želi da ostavi utisak da ima podršku i to ovim današnjim, siguran sam masovnim mitingom”, kazao je Vukadinović.

Kada je u pitanju, kako kaže, demonizovanje opozicije od strane vlasti, Vukadinović je kao naveo, kako tvrdi, smanjivanje broja prisutnih na opozicionim protestima, što, tvrdi, sitematski radi predsednik države i medija koji podržavaju vlast.

“Ne sumnjam da će današnji skup biti masovan”, ponovio je Vukadinović, ali je apostrofirao mogućnost da je određeni broj „službenika danas dovedenih što milom, što silom“, te naveo i da je da je nedopustivo i to da se koriste javni resursi, kao što su autobusi, kojih će se danas naći na stotine kako bi dovezli građane iz cele Srbije na skup

Vukadinović je na konferenciji za novinare podržao i protest grupe novinara koji je održan danas, zbog, kako navodi, ozbiljnih pretnji upućenih novinarima i tom prilikom izrazio nezadovoljstvo položajem novinara i novinarstva u Srbiji.

Podsetio je da je danas tačno šest godina od potpisivanja briselskog sporazuma o normalizaciji odnosa između Beograda i Prištine, i irekao da je Briselski sporazum “faktičko priznanje nezavisnosti Kosova i zaokruživanje teritorijalnog integriteta Republike Kosova” i za to optužio vlada SNS-SPS koja je e to učinila potpisujući sporazum”

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...