Bora Đorđević objasnio zašto su odlučili da sviraju na mitingu „Budućnost Srbije“

7.508

Odlučili smo da sviramo iz čisto patriotskih razloga. Vučić, Dačić i drugi, konkretno rade za Srbiju, a u zahtevima opozicije vidimo isključivo želju za vlašću. Ne želimo da sviramo za „žute“, koji su prodali Kosovo budzašto! Ne želimo da sviramo za onu što šamara nesrećnika sa Kosova. Čast nam je da delimo binu sa junacima sa Košara. Savest nam nalaže da pevamo za Srbiju, ovako su u ekskluzivnoj izjavi za „Novosti“, koju su potpisali svi članovi rok grupe „Riblja čorba“, Bora Đorđević i njegovi muzičari objasnili razloge zbog kojih su se odlučili da prihvate poziv da sviraju u petak na mitingu „Budućnost Srbije“ u Beogradu.

Legendarna grupa nastup je počela pesmom simboličnog naziva „Radiću šta god hoću“, i Bora je praktično ovim stihovima poslao poruku brojnim kritičarima zbog odluke da nastupi na mitingu.

„Vidim da ste doputovali odasvud. Drago nam je da ovde sviramo za budućnost Srbije“, poručio je Bora, i nastavio sa hitovima „Ja ratujem sam“, „Jedino moje“, „Da tebe nije“, „Rokenrol za kućni savet“, „Nemoj da ideš mojom ulicom“…. Iz mase su se čuli povici „Aco, Srbine“ i „Boro, Srbine“. Đorđević je nastup završio porukom „Kosovo je Srbija“.

Koncert koji je prethodio zvaničnom delu mitinga „otvorio“ je Aca Lukas i to porukom da je on danas Aleksandar Vuksanović, koji ima pravo da pruži podršku Vučiću i da je prvi put na nekoj bini a da nije „glavni“.

„Drago mi je što sam predgrupa najvećem čoveku u Srbiji. Kako je dobro zvati se Aca i stajati ispred ovoliko ljudi“, rekao je Lukas, a zatim nizao hitove „Voliš li me“, „Đurđevdan“, „Sanjam da si tu“, „Kap kiše u okeanu“, „Suncokret“, „Sanjam“… Lukas je nastup završio pesmom Mitra Mirića simboličnog naslova „Ne može nam niko ništa“.

„Pevaću za Srbiju uvek“, poručio je na kraju Lukas.

Posle govora predsednika Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić i ostalih učenika, na binu je trebalo da izađe Oliver Mandić.

Oliver Mandić za miting komponovao pesmu „Majko Srbijo“

On je uoči mitinga poručio da je najmanje što može da učini u trenutku kad je naša zemlja napadnuta sa svih strana, da izađe pred ljude koji su se okupili u Beogradu.

„Verujem da u ovom trenutku svi moramo da budemo na liniji odbrane zemlje i ispunimo našu patriotsku dužnost „, rekao je Mandić, koji je istakao da se među prvima učlanio u SNS.

Ovako mediji u regionu pišu o mitingu u Beogradu

Mandić nije mogao da ne replicira na komentar lidera PSG Sergeja Trifunovića, koji je na svom tviter-nalogu napisao: „Ako Oliver Mandić zapeva i zasvira uživo, potpisujem za SNS“:

Sergej Trifunović sumnja u nastup Olivera Mandića – brzo mu stigao odgovor

„Svi koji su se kladili da neću pevati, izgubiće.“, napisao je Mandić.

Boško Obradović komentarisao učešće Bore Đorđevića na skupu „Budućnost Srbije“

Izvor Novosti.rs
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...