Građani protestuju: Zgrada naše opštine, zbog Vučićevog mitinga – kao Černobil (VIDEO, FOTO)

2.097

Na 23. protestu u Požegi koji je održan 19. aprila na Trgu slobode, saopšteno je da je, zbog odlaska naprednjaka na Vučićev miting u Beograd, zgrada opštinske uprave bila pusta i da je podsećala na Černobil, piše Danas.

U tom gradu se, inače, održavaju protesti pod sloganom „1 od 20 huligana“, kao deo protesta „1 od 5 miliona“.

„Vazduh u Požegi nikada u tri prethodne godine nije bio čistiji. Atmosfera u gradu bila je kao posle letnjeg pljuska, kada jaka kiša spere svu prljavštinu i, u jakim bujicama, odnese je daleko od Požege prema Beogradu“, ocenio je Nikola Maslać, mladi advokat iz Požege, na šta je više od sto prisutnih reagovalo povicima odobravanja.

XXIII PROTEST, petak 19.04. 2019. u 20 h, Trg slobode, Požega Bez dileme, najveći i najznačajniji skup u novijoj istoriji Srbije.Broj prisutnih između 102 312 i 103 611.

Gepostet von Inicijativa za Požegu am Samstag, 20. April 2019

On je naveo da je „tužna kolona spontano organizovanih naprednjaka, koja je u petak iz Požege odlazila u prestonicu, asocirala na stihove Đorđa Balaševića: Odlazi cirkus iz našeg malog grada“.

„U Beogradu se u petak odigrala predstava u režiji vrhovnog klovna, samo zato da bi on nahranio svoju bolesnu sujetu i sačuvao iluzuju o tome da ima nepodeljenu podršku građana“, naveo je Maslać.

Za razliku od onih koji su bili na Vučićevom mitingu i, kako tvrdi, dobili dnevnice od 1.500 ili 1.700 dinara, u zavisnosti od toga da li su “vikari” ili “barjaktari”, Maslać je rekao da su hrabri i dostojanstveni ljudi, a među njima i Požežani, bili na protestu u prošlu subotu u Beogradu o svom trošku i u neradni dan.

Predsednik UO Inicijative za Požegu, koja organizuje proteste, Aleksandar Divović, svedočio je o tome da u petak na svojim radnim mestima nisu bili Milan Božić (SNS), predsednik opštine, Zorica Mitrović (SNS) i ostali opštinski čelnici.

„Opština je bila sablasno prazna i napuštena kao Černobil. Pomislio sam da je zavladala kolera ili neka druga zarazna bolest i da su službenici evakuisani, ali rekli su mi”, naveo je Divović, da su svi „otišli na službeni put“.

Istakavši da su oni koji su otišli na taj miting „pristali na dobrovoljno sužanjstvo i bili deo poslušničkog konvoja iz Požege u Beograd“, Divović je ocenio da su „prošli gore,nego da su završili iza zatvorskih rešetaka, jer“, kao je dodao „iza rešetaka se, ipak, može sačuvati ličnost“.

Ukazavši na to da je požeški protest protiv vlasti najznačajniji u novijoj istoriji Srbije, jer je dosledan i organizuje se 23. put od februara prošle godine, Divović je rekao da je važniji i od Vučićevig mitinga, jer se Požežani okupljaju bez ucena i prisile i iskazuju svoje stavove.

„Onog trenutka kada je vlast počela tendenciozno da prebrojava građane na ulicama i da krivotvori njhovo nezadovoljstvo koje ispoljavaju mesecima, time je uvela princip da nije važno šta je istina i ono što odgovara stvarnosti“, poručio je Divović i sakrastično zaključio da je na požeškom protestu „u glavu izbrojao 88.352 ljudi“.

Aktivisti Inicijative za Požegu su u petak, nakon odlaska naprednjaka na miting u Beograd, obišli prostorije opštinske uprave i ustanovili da čelnici te lokalne samouprave i veliki broj zaposlenih nisu bili na svojim radnim mestima, a kao dokaz o tome objavili su snimak na društvenim mrežama.

Građanska patrola u obilasku Opštine Požega, 19.04. 2019. Pustije od Černobilja. Aleksandar Divović Ilija Kandic

Gepostet von Inicijativa za Požegu am Freitag, 19. April 2019

Izvor Danas
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...