Komemoracija Mirjani Marković u Domu kulture u Požarevcu (FOTO)

304

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković biće položena danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Sahrana će biti obavljena u 15 časova, najavili su članovi porodice. Urna će biti položena ispod lipe u dvorištu gde počiva i njen suprug. Potom će sveštenstvo SPC Eparhije braničevske održati opelo.

Mitrović se oprostio od Mirjane Marković porukom na Tviteru

Kako javlja reporter „Blica“, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu okupljaju se građani koji žele da prisustvuju sahrani. Kapija kuće je do skoro bila zatvorena i nikome nije bio dozvoljen ulazak.

Kremaciji posmrtnih ostataka Mire Marković u Moskvi, prisustvovao Marko Milošević (FOTO)

U međuvremenu, ispred kuće su pristigli lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizuje sahranu, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pevačica nardone muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem. Kako javljaju reporteri „Blica“, prisutan je i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, poslanik Dragomir Karić…

Komemoracija Mirjani Marković počela je u 14 sati u požarevačkom Domu kulture, na koju su došli Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, kao i nekadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Nikola Šainović, bivši savezni ministar za inostrane poslove i poslanik SPS Živadin Jovanović. Tu si u pojedini članovi SPS, kao i aktuelni ministar za zaštitu životne sredine, takođe socijalista, Goran Trivan, piše Blic.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

Komemroraciju je organizovalo Udruženje „Sloboda“, piše Tanjug.

Dugogodišnji predsednik tog udruženja Uroš Šuvaković rekao je da je Mira Marković bila najvažniji svedok Slobine epohe, njegov najodaniji saborac u najtežim bitkama.

FOTO TANJUG / SAVA RADOVANOVIC / bb

„Bila je levičar, komunista, Jugosloven, profesor univerziteta, kosmopolita, borila se za pravdu, svoju zemlju i narod. Bila je anti fašista od rođena, sa cvetom u kosi koji je nosila u znak sećanja na jedinu sliku njene majke koju su ubili fašisti u logoru na Banjici“, rekao je Šuvaković.

Obelodanjen uzrok smrti Mirjane Marković

Na komemoraciju došao je i lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizuje sahranu, kao i pevačica narodne muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Kako javljaju reporteri „Blica“, prisutan je i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića, Goran Pajić.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Izvor Blic, Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...