Mihajlović kineskoj kompaniji: Zadovoljni smo saradnjom, sledi nastavak izgradnje obilaznice od Bubanj potoka do Pančeva

85

BEOGRAD – Ministarka gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović razgovala je danas sa zamenikom generalnog direktora kineske kompanije „Pauer Čajna rejlvejs“ Žen Lidžijem o obilaznici i izgradnji metroa u Beogradu i predstojećem učešću delegacije Srbije na samitu „Jedan pojas, jedan put“ u Pekingu, saopšteno je iz njenog kabineta.

„Zadovoljni smo saradnjom sa vašom kompanijom kad je u pitanju izgradnja sektora B obilaznice oko Beograda, očekujem da na predstojećem samitu u Pekingu potpišemo memorandum o razumevanju za nastavak izgradnje obilaznice, odnosno sektora C od Bubanj potoka do Pančeva“, rekla je Mihajlović.

Ona je kazala da je izgradnja obilaznice oko Beograda od ogromnog značaja ne samo za glavni grad, već i za celu Srbiju, jer će omogućiti povezivanje Koridora 10 i 11.

„To će doprineti izmeštanju teškog tranzitnog saobraćaja iz centra grada, povećanju bezbednosti saobraćaja i smanjenju zagadjenja“, ocenila je Mihajlović.

Žen Lidži rekao je da je kompanija „Pauer Čajna rejlvejs“ zainteresovana za infrastrukturne projekte u Srbiji.

„Posedujemo sva neophodna znanja, iskustvo i tehnologiju da projekte izvedemo od početka do kraja, od planiranja, projektovanja, investiranja, do gradjevinskih radova“, kazao je on.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...