Mirjana Marković sahranjena pored Slobodana Miloševića

1.101

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Marković položena je danas u zajedničku grobnicu pored supruga Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije, u dvorištu njihove kuće u Požarevcu, javlja Blic.

Sahrana je obavljena u 15 sati, ali njoj nije prisustvovao niko od članova uže porodice, od sina Marka i ćerke Marije, do unuka Marka Miloševića i njegove majke Milice Gajić.

Komemoracija Mirjani Marković u Domu kulture u Požarevcu

Pre polaganja urne, pročitano je pismo ćerke Marije, koja je između ostalog navela da joj je mnogo žao što je odlučila da bude pokopana u Požarevcu, „ti i tata sami, gde ja i Marko nikada nećemo doći“.

Urna je položena ispod lipe u dvorištu gde počiva Slobodan Milošević.

Kako javlja reporter „Blica“, u dvorištu porodične kuće u Požarevcu okupljaju se građani koji žele da prisustvuju sahrani. Kapija kuće je do skoro bila zatvorena i nikome nije bio dozvoljen ulazak.

U međuvremenu, ispred kuće su pristigli lider SRS Vojislav Šešelj, koji i organizuje sahranu, poslanik SRS Milovan Bojić, kao i pevačica nardone muzike i nekadašnja članica JUL-a Zorica Brunclik sa suprugom Miroljubom Aranđelovićem Kemišem.

Kako javljaju reporteri „Blica“, prisutan je i nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića Goran Pajić, poslanik Dragomir Karić…

Takođe, tu su i ministarska bez portfelja u Vladi Srbije Slavica Đukić Dejanović, kao i poslanik SPS i bivši ministar obrazovanja Žarko Obradović, zatim advokat Zdenko Tomanović…

Komemoracija Mirjani Marković počela je u 14 sati u požarevačkom Domu kulture, na koju su došli Momir Bulatović, nekadašnji predsednik Savezne vlade SR Jugoslavije i jedan od najbližih saradnika Slobodana Miloševića, kao i nekadašnji predsednik Vlade Republike Srbije Nikola Šainović, bivši savezni ministar za inostrane poslove i poslanik SPS Živadin Jovanović.

Tu si u pojedini članovi SPS, kao i aktuelni ministar za zaštitu životne sredine, takođe socijalista, Goran Trivan.

Urna sa posmrtnim ostacima Mirjane Mire Marković, supruge nekadašnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije Slobodana Miloševića, stigla je juče iz Rusije u Srbiju.

Mirjana Marković preminula je 14. aprila u 77. godini u Moskvi usled komplikacija izazvanih upalom pluća, koju je dobila nakon dve operacije.

Sutra sahrana Mirjane Marković, urnu sa posmrtnim ostacima u Srbiju doneo prijatelj

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...