Opozicija: Ako vlast ne pristane na dijalog, formiramo “slobodnu zonu” (FOTO, VIDEO)

792

Jedan od članova Saveza za Srbiju Janko Veselinović najavio je da će opozicija 4. maja formirati takozvanu „slobodnu zonu“ u blizini Skupštine, ukoliko, kako je rekao, vlast ne pristane na dijalog o zahtevima opozicije.

“Tražimo jednostavne stvari, jasne stvari, kao što su slobodni i pošteni izbori i mediji”, poručio je Veselinović ispred RTS-a, prenosi Blic.

“Pobunjeni narode, moramo da podvučemo crtu. Mi smo na ulici pet meseci i ukoliko u narednih nekoliko dana vlast ne pristane na dijalog, 4. maja formiramo slobodnu zonu pobunjenog naroda”, naveo je on.

Kako je objasnio, „u toj zoni biće i slobodni narodni parlament, odbornici iz cele Srbije“.

Veselinović je vlast pozvao na razum i dijalog sa pobunjenim narodom.

“Mi smo svoje učinili i odredili stručne ljude koji mogu da razgovaraju sa vlašću. Ukoliko ne želite dijalog, mi 4. maja dolazimo po demokratska prava”, poručio je ispred zgrade Radio-televizije Srbije predsednik Pokreta za preokret.

Veselinović je najavio da će okupljanja biti i u sredu u Savamali, kada će „obeležiti“ godišnjicu rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici.

Takođe, on je najavio da će narednu subotu, dan pred Uskrs, opozicija obeležiti „humanitarnim akcijama širom Srbije“.

Prethodno je u obraćanju kod Terazijske česme, na početku protesta „Jedan od pet miliona – Svi kao jedan“, glumac Branislav Lečić saopštio pregovarački tim opozicije za razgovor sa predstavnicima vlasti.

Lečić saopštio pregovarački tim predstavnika protesta za razgovore sa vlastima (FOTO+VIDEO)

Izvor Tanjug Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...