Ovako mediji u regionu pišu o mitingu u Beogradu

959

Mediji u regionu izvestili su sinoć o „velikom skupu“ podrške Srbije Aleksandru Vučiću u Beogradu, ocenjujući, u prvim izveštajima, da je srpski predsednik tim mitingom odgovorio na proteste opozicije i pokazao joj koliko je jak.

Predsednik Srbije: “Naš cilj nisu sukobi” (FOTO)

Skup su, praktično, ignorisali prištinski dnevnici, koji su inače s velikom pažnjom izveštavali sa opozicionih protesta, od kako je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, pre početka tih protesta, rekao da će Vučić biti smenjen na ulici.

Za crnogorske medije, bar do sinoć, događaj dana bila je košarkaška utakmica Crvena zvezda – Budućnost.

Većina medija u regionu iznela je procene da je na skupu u centru Beograda bilo više od 100.000 ljudi, a jedan broj njih, uglavnom iz Hrvatske, ne spori masovnost, ali piše da su građani navodno bili naterani da dođu u Beograd i da na društvenim mrežama ima informacija o tome koliko su za to plaćeni.

“Možda ćete reći: Jes’ malo blesav Vučić, ali…”

T portal ocenjuje da je ovaj skup Vučić organizovao kao odgovor na protest dela srpske opozicije okupljene oko SzS, koji je održan prošle subote na istom mestu, te da je smisao skupa bio da Vučić pokaže svoju snagu političkim protivnicima koji traže njegovu ostavku.

Hrvatski portal Net „uočava“ da se u masi transparenata našao i jedan na kojem je ćiriličnim pismom bilo napisano „Vukovar uz Vučića“.

Vučić se posebno zahvalio baš njima: Uz osmeh kažem hvala za sve što trpe!

Večernji list se, umesto izveštaja sa skupa, bavio biografijom predsednika Vučića, za kojeg kaže da je isti onakav kakav je bio kada se, devedesetih, udružio, kako kažu, sa Slobodanom Miloševićem kako bi obezbedio opstanak njegovog režima.

Hina je konstatovala da je premijerka Ana Brnabić na početku rekla da se u Beogradu okupila „jedinstvena Srbija, zemlja normalnih i pristojnih ljudi, kojoj su važni rad i rezultati“.

Svetski mediji o mitingu: Vučić odgovorio na višemesečne proteste opozicije (FOTO)

Portal Index je napisao da je Vučić u Beograd „dovukao 100. 000 pristalica“, koje je pred početak zabavljao Bora Čorba.

Sarajevski portal Avaz u prvom izveštaju navodi da je premijerka Ana Brnabić poručila da Srbija nije podeljena zemlja.

Al džazira Balkans je akcenat stavila na učešće predsedavajućeg Predsedništva BiH Milorada Dodika i šefa mađarske diplomatije Petera Sijarta.

O skupu u Beogradu izvestili su i gotovo svi makedonski mediji.

Bora Đorđević objasnio zašto su odlučili da sviraju na mitingu „Budućnost Srbije“

Portal A1On javio je da je na skupu ispred Narodne skpštine bilo oko 170.000 građana.

Napominju da su pripreme za skup trajale od jutra i da su prisutni i građani iz cele Srbije, Republike Srpske i Kosova.

Makedonski portal AKO javio je da su danas svi putevi Srbije vodili ka Beogradu, te da je to bio kontra skup kojim je Vučić pokazao opoziciji koliko je jak.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...