Nikad dosta death metala? Obradovaćemo vas, AI nam je rešio taj problem (AUDIO)

Ova neuronska mreža sasvim lepo reži u mikrofon

141

Ljubiteljima death metala nikada nije dovoljno, tako da često moraju da se suočavaju sa surovom činjenicom da ljudi mogu da proizvedu ograničenu količinu malo ekstremnijih oblika metala, što znači da nekad čak i 200 gigabajta ovakve muzike nije dovoljno (i ne pitajte kako znamo).

Ali, zahvaljujući tehnologiji, veštačka inteligencija je posle kreiranja sporta, ljudskih lica i veštačkih foto pejzaža, sada prešla sa likovne na muzičku umetnost (da, metal jeste umetnost, prestanite), tako da sada nema kraja uništavanju gitara i grlenom pevanju.

Naime, CJ Carr i Zack Zukowski pokrenuli su YouTube kanal na kome se konstantno može slušati death metal koji proizvodi AI. Njihovi Dadabot projekti koriste obnavljajuću neuronsku mrežu da identifikuju obrasce u muzici, predvide najuobičajenije elemente i proizvedu svoju verziju toga. Emitovanje je počelo pre skoro mesec dana.

Naravno, rezultat nije sasvim prirodan, a ni kvalitetan. Nećete ovde dobiti zamenu za Amon Amatth, Cannibal Corpse ili Lamb of God, ni blizu. Između „pesama” ne postoje prave pauze, pa ni osećaj ritma, ali mora se priznati da je zvuk potpuno pogođen, jer ćete čuti mnogo uništavanja gitara, vokalnog režanja i hiperbrzih bubnjeva.

Carr je u razgovoru za Motherboard rekao da je brz ritam death metala idealan za ovo jer pravi konzistentniji proizvod nego neki drugi, sporiji žanrovi.

Ovo, naravno, ne znači da će metalci uskoro nestati sa bina, ali ni da je ovo vrhunac ove vrste proizvoda. Carr i Zukowski sada žele da odu korak dalje i dodaju kontakt sa publikom, tako da ćemo možda i za života dočekati dan kada ćemo se obratiti mašinama da nam proizvede ono što tačno želimo od metal muzike.

Poslušajte malo (ili nekoliko dana, kako vam drago, stream je beskrajan):

Izvor Techbrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...