SRS: Sramotno je njihovo odsustvo na sahrani Mire Marković

344

BEOGRAD – Srpska radikalna stranka (SRS) saopštila je danas da je sramotno odsustvo mnogih državnih funkcionera na sahrani Mirjane Marković, supruge bivšeg predsednik SRJ Slobodan Miloševića.

To se pre svega odnosi na one koji su svoje karijere započeli zahvaljujući bliskosti sa bračnim parom Milošević-Marković, a koji se danas toga odriču zbog nepovoljne dnevno-političke klime, poručuju radikali.

Dačić objasnio zašto nije prisustvovao sahrani Mire Marković: Ja sam poslao venac…

„Srpski radikali smatraju da je pravično i jedino ispravno što je prof. dr Mirjana Marković sahranjena kraj svog supruga i što počivaju zajedno, uz uverenje da o njihovim delima može i sme da sudi jedino istorija, a nikako trenutni politički i medijski činioci“, navode iz SRS.
U dvorištu porodične kuće u Požarevcu juče je položena urna sa pepelom Mirjane Marković, nekadašnje predsednice Jugoslovenske levice.

Ona je preminula u Sočiju u Rusiji 14.aprila.

Šešelj tvrdi da će urna Mire Markovic ipak biti u Požarevcu, a ne u Crnoj Gori

Radikali navode da je po želji dece, Marka i Marije Milošević, sahranu organizovao predsednik SRS Vojislav Šešelj koji je sa saradnicima prisustvovao polaganju urne.

Mirjana Marković je sahranjena po pravoslavnim običajima, a opelo je održalo sveštenstvo SPC Eparhije braničevske.

Pre polaganja urne pročitano je pismo Marije Milošević, a oproštajni govor je održao Milovan Bojić, direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti „Dedinje“.

Mirjana Marković sahranjena pored Slobodana Miloševića

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...