Država donirala oko pola milijarde dinara opštinama

116

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić potpisao je danas ugovore sa 63 gradonačelnika i predsednika opština koji će omogućiti realizaciju 77 projekata u tim lokalnim samoupravama, vrednim skoro pola milijarde dinara.

Ružić je na svečanosti rekao da će ti projekti doprineti razvoju opština i gradova na dobrobit svih građana, kao i da se oni, između ostalog, odnose na izgradnju infrastrukture, uvođenje e-uprave, organizaciju kulturnih, turističkih i sportskih manifestacija, te preventivu od prirodnih nepogoda.

On je dodao da je na konkurs za raspodelu sredstava iz Fonda za lokal stiglo 200 projekata, čija je vrednost oko dve milijarde, ali da je zbog ograničenih sredstava odobreno 77 projekata.

„Sredstva za prošlogodišnji Fond uvećali smo 32 puta u odnosu na godinu pre toga, kada je u budžetu bilo deset miliona dinara, a za ovu godinu smo obezbedili 50 odsto više novca, tako da danas opštine pomažemo sa 489,3 miliona dinara“, rekao je Ružić.

Deo novca usmeren je i ka poljoprivrednicima – za osiguranje od štete od elementarnih nepogoda, kao i za opremanje protivgradne stanice.

Ministar je dodao da je vrednost projekata prispelih u 200 prijava preko dve milijarde dinara.

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...