Vojni sindikat odlaže štrajk do pregovora sa Vladom posle praznika

151

Nakon sastanka predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić i predsednika Vojnog sindikata Srbije Novice Antića, odlučeno je da se nastavi dijalog.

„Iz kabineta predsednice Vlade obavešteni smo da će se razgovori nastaviti odmah nakon uskršnjih i prvomajskih praznika. Zajednički je stav da se dijalogom i kompromisima iznađu rešenja brojnih problema“, navodi se u saopštenju sindikata.

U saopštenju se dodaje da  je „usled važnih diplomatskih aktivnosti vrha države u narednim danima, doneta odluka da se da šansa dijalogu i mirnom rešenju nastalog spora“.

Najavljeni višednevni protesti zakazani od strane Vojnog i Policijskog sindikata Srbije odlažu se, a u saopštenju vojnog sindikata se navodi da će „početi, ukoliko se u nastavku obećanih pregovora, koji bi trebalo da se održe u prvim radnim danima posle predstojećih praznika, ne nađe rešenje“.

Premijerka Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije, koji su je upoznali sa problemima u sindikalnom delovanju.

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, nakon četrdesetominutnog sastanka sa premijerkom, rekao je za N1 da su Ani Brnabić ukazani problemi i predložena rešenje za prevazilaženje krize u kojoj se sindikat nalazi kad je reč o odnosu sa ministrom odbrane.

„Predsednica Vlade je bila vidno iznenađena stanjem u vojsci i zamolila sindikat da odradi izveštaj na tu temu koji će joj biti dostavljen“, rekao je Antić.

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...