Bastać se oglasio povodom odluke suda o zaustavljanju izgradnje gondole na Kalemegdanu

710

Predsednik beogradske opštine Stari grad Marko Bastać je danas ocenio da je rešenje Upravnog suda o zaustavljaju izgradnje gondole na Kalemegdanu velika pobeda građana koji se protive projektima gradske vlasti kojima se trajno menja izgled grada i uništava kvalitet života njegovih stanovnika.

„Čuvarima Kalemegdana koji već 40 dana stražare, građanima koji potpisuju peticiju protiv izgradnje žičare, stručnjacima iz različitih oblasti koje su povezane sa ovim projektom, uključujući i odeljenje SANU, danas se pridružio i Upravni sud koji je utvrdio i pravnu manjkavost ovog sumanutog projekta, na kome insistira večiti zamenik Goran Vesić“, naveo je Bastać u saopštenju.

Upravni sud doneo odluku u vezi izgradnje gondole na Kalemegdanu

On je kazao da deo žitelja Starog grada ostaje i dalje u „Kancelariji za odbranu Kalemegdana“ jer su, kako je naveo, „svesni da je ova kriminalna, nestručna i bahata vlast spremna na sve“.

„Nastavljamo da branimo Stari grad i na Topličinom i Gundulićevom vencu, u Dušanovoj i Ulici Džordža Vašingtona, gde gradska vlast, bez konsultacije sa građanima, sprovodi ili planira da započne projekte koji trajno menjaju izgled grada i uništavaju kvalitet života Starograđana“, najavio je Bastać.

Dodao je da je „građanska neposlušnost, kao model borbe protiv autokratske vlasti, počela da daje rezultate, prvo u Beogradu“ i da je ubeđen da će se taj „virus slobode širiti po Srbiji i dovesti do pada režima koji građane ignoriše, a stručnjake omalovažava“.

Oglasilo se ministarstvo povodom odluke Upravnog suda da se zaustave radovi na izgradnji gondole

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...