Rušenje kontroverznog objekta na Zvezdari odloženo iz ovog razloga (FOTO)

69

Počele su pripreme za rušenje najčuvenijeg i najkontroverznijeg nelegalnog objekta u prestonici, poznatog kao slim ili plazma zgrada, ili jednostavno kao“ beogradska mršavica“, u Ulici Svetozara Zorića na Medaković padini na Zvezdari, piše „Blic“.

Pored zgrade koja je 2018. godine izazvala pravu buru u javnosti reporteri „Blica“ su danas, u popodnevnim satima, zatekli bager i nekoliko radnika. Kratko su prokomentarisali da „pripremaju teren za rušenje koje bi zvanično trebalo da počne kroz nekoliko dana“.

Kako nezvanično saznaje „Blic“, rušenje je danas odloženo zbog košave čiji udari dostižu i preko 60 kilometara na čas.

Podsetimo, gradilište je zatvoreno 16. maja minule godine jer je građevinski inspektor utvrdio da su se „radovi izvodili bez adekvatne građevinske dozvole, zbog čega je tog istog dana naložena obustava svakog daljeg rada“. Ipak, proteklo je još nekoliko meseci, pre nego što je pod pritiskom javnosti, stvarno i zaustavljena gradnja.

Foto: Youtube/Printscreen/Al jazeera

Kako su ranije za „Blic“ ispričale komšije, na mestu na kojem je nikla „slim zgrada“ bio je predviđen put. Danas komšije nisu mogle da veruju kada su zatekle bager i radnike.

„Daj bože da i to čudo vidimo, pa da je stvarno sruše“, kazala je komšinica.

Pored toga, zgrada je na veoma nebezbednom prostoru jer se doslovno nalazi na brdašcetu, te je postojala šansa da se posle određenog vremena obruši.

Društvene mreže bruje o ovoj neobičnoj građevini (FOTO)

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...