Saznajte šta vaš ljubimac misli o vama

Ako imate kućnog ljubimca, verovatno ste se zapitali kako on gleda na vas.

1.352

Da li vas ljubimac voli? Da li se oseća bezbedno u vašem domu?

Evo simpatičnih odgovora kojima su stručnjaci pokušali da protumače perspektivu naših ljubimaca, pomažući nam da ih bolje razumemo:

PSI

U očima vašeg psa, vi ste najhrabriji član njihovog čopora – osoba koja im pruža hranu, sklonište i nešto presudno: ljubav.

Zbog svih ovih razloga, psi postaju sledbenici koji će vas uvek podržavati i voleti, čak i činiti potpuno besmislene akcije ako to tražite od njih.

Vaš pas misli o vama kao o osobi koju poštuje, idealizuje, i iznad svega – u koju ima poverenje i čije poverenje konstantno treba da osvaja .

MAČKE

Mačke se umnogome razlikuju od pasa.

One su vrlo inteligentne životinje i savršeno znaju ko ste i koje su vaše dužnosti prema njima: dajete im hranu, čistite kutiju za smeće i s vremena na vreme ih izmasirate, što veoma cene.

Međutim, za razliku od pasa, mačke ne osećaju tako ogromnu predanost i zavisnost od vlasnika.

Njihova priroda je da budu nezavisne životinje, što znači da moraju da deluju kako bi osigurale svoj opstanak, bez obzira na okolinu.

Iako vas mačka može jako voleti kao i pas, istina je da mačke ne misle o vama kao o osobi koju je potrebno bezuslovno slediti.

Umesto toga, mačke vas vide kao nekoga ko im pomaže da prežive i brinu, ali ko, upravo zbog toga, zaslužuje njihovu ogromnu ljubav.

HRČAK  i ZEC

ManjI ljubimcI, kao što su glodari i zečevi, često su veoma plašljivi u odnosu na čoveka, posebno u ranim fazama razvoja ili druženja sa ljudima.

Iako smo za njih često nepregledni džinovi, ove životinje su veoma zahvalne kada steknete njihovo poverenje, osećajući se srećnim kada vas vide i koristeći svaku priliku da vam pokažu svoju naklonost.

Psu nije svejedno u čije krilo će leći!

Možda Vam se takođe svidi:
Loading...