Srpska lista: Status heroja u Prištini Ðilas, Jeremić i ekipa dobili za svoje napore u interesu nezavisnosti Kosova

92

Dragan Ðilas, predsednik SSP i jedan od lidera SzS, priznao je da je pristalica politike tzv. „velike Albanije“, a ono što je sramno i brine sve Srbe na Kosmetu je činjenica da je osnov politike „najprincipijelnijeg političara“, kako predstavlja lidera Samoopredeljenja Aljbina Kurtija, stvaranje tzv. „velike Albanije“ na uštrb Srbije i okolnih zemalja, saopšteno je iz Srpske liste.

„Izgleda da je Kurtiju i Ðilasu zajednička, principijelna politika napad na interese Srbije, njeno parčanje i otvoreno zalaganje za celo nezavisno Kosovo i stvaranje tzv. Velike Albanije na ovim prostorima“, navodi se u saopštenju.

Srpska lista pita šta je razlog da Ðilas podržava političara, koga svi međunarodni predstavnici izbegavaju na Kosovu i Metohiju, zbog njegovih antisrpskih i ekstremnih stavova.

„Sa druge strane, nakon ovakve izjave, nas i ne čudi zašto su Dragan Ðilas, Vuk Jeremić, Borko Stefanović protiv bilo kakvog kompromisa, i što narodu prodaju priču o nekakvom pomirenju. Srbi sa Kosmeta sećaju se i znaju kako je izgledala njihova politika “pomirenja““, piše u saopštenju.

Ta politika, ističu, izgledala tako što su uvodili granicu između Srba i Srba, hapsili i blokirali budžete opština kada su se protivili postavljanju tih granica, tako što su narodu pričali jedno, a strancima obećavali nezavisno Kosovo i Srbiju u NATO i tako što su na Srbe slali srpsku Žandarmeriju jer se nisu mirili sa njihovim planom.

„Status heroja u Prištini Ðilas, Jeremić i ekipa odavno su dobili za svoje napore u interesu nezavisnosti Kosova – diletantskim pitanjem u Međunarodnom sudu pravde, prebacivanjem pregovora iz UN u EU, uvođenjem Euleksa, potpisivanjem sporazuma štetnim po Srbe i Srbiju…“, navode iz Srpske liste.

Ističu da srpski narod u pokrajini ima puno poverenje u politiku Aleksandra Vučića i države Srbije, što su i dokazali, navode, masovnom podrškom na nedavnom skupu u Beogradu.

„Samo nas sa KiM je bilo više nego svih Ðilasovih sledbenika iz cele Srbije nedelju dana ranije. A sigurni smo da bi Ðilas u Prištini organizovao masovniji skup nego u Beogradu, posle ovog otvorenog zalaganja za Veliku Albaniju“, piše u saopštenju.

Đilas: Svestan sam da nije sve idealno i da je bilo grešaka, ali se protest nastavlja

Izvor Tanjug
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...