Učenici bojkotuju nastavu, direktor pokušava da nađe „zajednički jezik“ sa đacima (FOTO)

644

Zbog toga što im je direktor neizdavanjem putnog naloga zabranio da idu na pozorišne susrete gimnazijalaca u Kragujevcu, učenici Gimnazije u Lebanu odlučili su da bojkotuju nastavu i u narednim danima izvode predstavu u školskom dvorištu. Direktor lebanske Gimnazije kaže da pokušava da “nađe zajednički jezik” sa učenicima.

Deo gimnazijalaca bojkotuje nastavu i protestuje ispred škole, a narednih dana od 16 sati dramska trupa izvodiće “zabranjenu” predstavu u školskom dvorištu.

Đaci najavili bojkot nastave, a potom u školskom dvorištu načinili ovaj potez (FOTO)

Prema rečima Vuka Cvetkovića, nekadašnjeg gimnazijalca i jednog od organizatora „buntovnog skupa“, ovim žele da „jednom čoveku pokažu da ne može tako da se ponaša“. Pismo podrške, kako kaže, dobili su od pesnika Petra Matovića, a podržava ih i deo profesora i roditelja.

„Hoćemo da pokažemo da smo jači od samovolje jednog čoveka. Ovo nema veze ni sa kakvom politikom, mi smo uvređeni zato što se sprečava rad onih koji Lebanu donose dobro, a to je pozorišna trupa. Tražićemo ostavku direktora“, kaže Cvetković.

Dodaje i da „takav čovek“ ne može da vodi obrazovnu ustanovu jer ”on prvi mora da bude primer učenicima, što on nije”.

Dragan Đorić, direktor lebanske Gimnazije tvrdi da pokušava da “nađe zajednički jezik sa učenicima”, kao i da niko neće biti ni na koji način sankcionisan zbog protesta.

Protest đaka u školi u Srbiji, direktor im ne dozvoljava da idu na takmičenje (FOTO)

„Učenici neće biti sankcionisani. Predstavu nisam pogledao, ali imam razumevanja za učenike i pokušaćemo da rešimo sve mirnim putem“, kaže Đorić.

Na informaciju da deo učenika traži njegovu ostavku, Đorić kaže da oni „imaju pravo na to“, ali da smatra da on nije napravio nikakve greške koje bi ga razrešile direktorskog mesta.

Podsetimo, iako su nekoliko godina sa pozorišnih susreta donosili nagrade, direktor učenicima nije dopustio da idu na festival jer se „nisu na vreme prijavili“ i zbog toga što se predstava „ne uklapa u kontekst umetničkog dela“.

Oglasio se profesor gimnazijalca koji je šokirao pesmom izrecitovanom na takmičenju

Izvor Južne vesti
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...