Vlasnik poljoprivrednog gazdinstva osumnjičen da je oštetio budžet Srbije za milionski iznos

2.100

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu i Odsekom poreske policije Zaječar, uhapsili su sedam osoba zbog sumnje da su počinile više koruptivnih krivičnih dela, čime su oštetile budžet Republike Srbije za više od 32 miliona dinara.

Uhapšeni su D.D. (1973), odgovorno lice „Vega frut“ iz Knjaževca, zbog sumnje da je počinio krivična dela pranje novca, poreska utaja, neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreskih kredita, nedozvoljen promet akciznih proizvoda i nedozvoljeno skladištenje robe, dok su uhapšeni S.P. (1964), radnica preduzeća „Vega frut“, i S.N. (1967), odgovorno lice „Džervin“ iz Novog Sada – ogranak u Knjaževcu i ujedno vlasnik poljoprivrednog gazdinstva, terete za pranje novca, poresku utaju i neosnovano iskazivanje iznosa za povraćaj poreza i poreskih kredita.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo pranje novca uhapšeni su N.M. (1963), faktički odgovorno lice „Vega frut“, i B.S. (1965), odgovorno lice firme „Frigo flora trans“ iz Knjaževca, dok se D.B (1957) i D.J. (1972), vlasnici poljoprivrednih gazdinstava, terete za pranje novca i poresku utaju.

Sumnja se da je S.N., kao odgovorno lice preduzeća „Džervin“, u periodu od januara 2016. do kraja 2018. godine uplaćivao novčana sredstva na tekući račun „Vega fruta“. Kako se sumnja, D.D. je potom zajedno sa S.P. po osnovu fiktivnih računa na ime raznih usluga izvršio prenos novčanih sredstava na račun „Frigo flora trans“ i po osnovu fiktivnog otkupa poljoprivrednih proizvoda uplatu novčanih sredstava na tekuće račune poljoprivrednih gazdinstava D. B i D.J., koji su uplaćene iznose u gotovini podizali sa svojih tekućih računa i predavali D.D., N.M. i S.N.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega će, uz krivičnu
prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor Infobrif
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...