Zbog obmanjujućih informacija na sajtu jedne agencije, YUTA upozorava putnike

287

Nacionalna asocijacije turističkih agencija Srbije – YUTA upozorila je danas da turistička agencija „Magdalena travel“ nije članica te asocijacije, da nema YUTA garanciju putovanja, kao i da sa tom asocijacijom nije ugovorila YUTA arbitražu.

U saopštenju se navodi da je YUTA, u sklopu redovnih ativnosti u praćenju rada turističkih agencija, utvrdila da se na sajtu agencije „Magdalena travel“ www.magdalenatravel.rs nalaze objavljeni programi putovanja kao ponude turističkih agencija koje su organizatori putovanja, ali da ne postoje ugovori sa tim organizatorima putovanja, koji su obavezni Zakonom o turizmu, čime se mogući putnici dovode u zabludu.

Želite da na Kalemegdanu prodajete kokice, suvenire, balone, sokove…. kreće nadmetanje

„Takođe, uvidom u opšte uslove putovanje iste agencije objavljene na zvaničnoj prezentaciji, utvrdili smo obmanjujuće informacije za putnike (dovođenje u zabludu) i to u članu br. 17 gde se spominje ugovorena Arbitraža YUTA, kao i članu 12 garancija putovanja, gde se pominje da agencija ima YUTA garanciju putovanja“, navodi se u saopštenju.

Iz asocijacije YUTA ističu da su o ovm slučaju obavešteni od većeg broja organizatora putovanja.

Zbog toga iz te asocijacije mole putnike da isključivo posredstvom YUTA sajta www.yuta.rs provere koje agencije se nalaze u najboljem sistemu zaštite putnika – YUTA garancija putovanja.

YUTA je o svemu obavestila i nadležne u Sektoru turističke inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Inspekcija češlja sve: Pojačane kontrole vikendima, a ovo je razlog

Izvor Beta
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...