Poternica za Markom Miloševićem donedavno je bila na sajtu Interpola, ali ne i poslednjih dana

109

BEOGRAD – Crvena Interpolova poternica koja je pokrenuta protiv Marka Miloševića, sina bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića i njegove supruge Mirjane Marković, postala je nevidljiva na sajtu Interpola, piše „Blic“.

„Prema Marku Miloševiću poternica je na pravnoj snazi“, rekla je Tešićeva za „Blic“.

Sličan slučaj je bio i 2017. godine sa poternicom protiv nedavno preminule Mirjane Marković, takođe je nije bilo moguće naći na sajtu Interpola. Izvor „Blica“ iz MUP-a kaže da je čak više nedvidljivih poternica.

„Postoje vidljive i nevidljive poternice. Čak je ovih drugih mnogo više, a to što se neke ne vide ne znači da nisu na snazi“, kaže izvor „Blica“ iz MUP-a.

Marko Milošević ostao je upamćen kao ozloglašeni simbol devedesetih, koji se razmetao bogatstvom za koje se pretpostavlja da je bilo stečeno švercom cigareta. Odmah posle 5. oktobra 2000. godine, kada je njegov otac posle velikih demonstracija priznao izborni paraz, pobegao je u Moskvu.

Za njim je tri godina kasnije otišla i Mirjana Marković, a oboje su 2007. godine dobili politički azil u Rusiji. Zbog njihovog bega u Rusiju krivični postupak za šverc cigareta je u prekidu, a istraga se vodi pred Posebnim odeljenjem Višeg suda u Beogradu.

„Istraga je u prekidu dok lice ne bude dostupno sudu. To ne znači da je okončana, samo je u prekidu“, kaže Tešićeva za „Blic“.

Odgovor na pitanje zašto je poternica za Markom Miloševićem na sajtu Interpola nevidljiva potražili smo i od Ministarstva unutrašnjih poslova.

To praktično znači da će biti uhapšen čim kroči u Srbiju, zbog čega nije ni bio na sahrani majke Mirjane Marković prošlog vikenda u Požarevcu.

 

Izvor Blic
Možda Vam se takođe svidi:
Loading...